ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ    
ЗА НАС    
КОНТАКТИ    
СНИМКИ    
НАЕМ БУСЧЕ - 8+1    
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ ВАС
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
ПЛАЩАНЕ и БАНКОВИ СМЕТКИ
ЕКИП
ТИХОМИР ДИМИТРОВ
ИЗБРАНО ОТ ЕКСКУРЗИИТЕ
СНИМКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ
ФИАТ СКУДО
ОПЕЛ ВИВАРО
НАКЪДЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ
по планинарство
ВИА-ФЕРАТИ
в България и по света
БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПЛАНИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ
ПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТА
НАКЪДЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ
ДЕТСКА ПЛАНИНАРИЯ
КАКВИ ПРЕХОДИ
НАУЧНОПОПУЛЯРНИ
ЗИМНАТА ПЛАНИНА
ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ
изкачвания и траверси
ВОДОПАДИ И КАНЬОНИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
НОЩНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ
ЗА УЧЕНИЦИТЕ
ПЛАНИНСКИТЕ ПЪРВЕНЦИ
ЕКСКУРЗИИ
КАКВИ МАРШРУТИ
КОНГРЕСЕН ТУРИЗЪМ
.
НОВА ГОДИНА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
РИЛА
ПИРИН
РОДОПИ
СТАРА ПЛАНИНА
СРЕДНА ГОРА
ПЛАНИНИТЕ ОКОЛО СОФИЯ
ПЛАНИНИТЕ НА КРАИЩЕТО
ОСОГОВО
БЕЛАСИЦА
СЛАВЯНКА
ОГРАЖДЕН-МАЛЕШЕВСКА- ВЛАХИНА
СТРАНДЖА И САКАР
ВИТОША
ОЛИМП
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПРОКЛЕТИЯ (Динарски планини)
ДУРМИТОР (Динарски планини)
КАРПАТИТЕ
АЛБАНИЯ
БОСНА И ХЕРЦОГОВИНА
ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ - ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВИТЕ
КОСОВО
МАКЕДОНИЯ
РУМЪНИЯ
СЛОВЕНИЯ
СЪРБИЯ
ТУРЦИЯ
ЧЕРНА ГОРА
ХЪРВАТСКА
АМЕРИКА
АКОНКАГУА - първенецът на Америка
КУБА - Сиера Маестра (Пико Туркино - 1974) и националните паркове
ПЕРЛИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА
ПЕРУ
АФРИКА
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ
КИЛИМАНЖАРО
СИМИЕМ
МАУНТ КЕНИАН
АЗИЯ
АРАРАТ
ЕРДЖИЕС
ЕВРОПА
ОЛИМП
АЛПИТЕ
КАВКАЗ
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ
ПИРИНЕИТЕ
КАРПАТИТЕ
ТАТРИТЕ
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ
АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ
ОСТРОВ МАДЕЙРА
СИЦИЛИЯ
КОРСИКА
ИСЛАНДИЯ
РУСИЯ
3-ти март
26-30 април - Великден
1-ви май
6-ти май - Гергьовден
24-ти май
6-ти септември
22-ри септември
Коледа
Нова година
Възрастова група 1-3 клас
Възрастова група 4-6 клас
ЛЕКИ
ДИНАМИЧНИ
ТРУДНИ
ЕКСТРЕМНИ
ПРЕХОДИ СЪС СНЕГОХОДКИ
ПРЕХОДИ СЪС СКИ – ски туринг
ДИНАМИЧНИ ЗИМНИ ПРЕХОДИ
ТРУДНИ И ЕКСТРЕМНИ
ВСИЧКИ ЗИМНИ
ЕКСТРЕМНИ ПЛАНИНСКИ МАРШРУТИ
БИВАЦИ и ОЦЕЛЯВАНЕ
СКАЛНИ МАРШРУТИ
ЕКСКУРЗИИ в СТРАНАТА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
ЗА НАЧИНАЕЩИ
ЗА СРЕДНО-НАПРЕДНАЛИ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ЗА ОПИТНИ
Делови пътувания в страната и чужбина
Организация на конференции, семинари, кръгли маси
Обучения 


26 Септември 2012
ДОЛОМИТИТЕ 2012

25 Септември 2012
КАРПАТИТЕ - МОЛДОВЯНУ и НЕГОЮ 2012

06 Август 2012
ФРЕНСКИТЕ ВОГЕЗИ, БАВАРИЯ И ТИРОЛ

06 Август 2012
ДУРМИТОР 2012

19 Май 2012
КАНАРСКИ ОСТРОВИ 2012


НАЧАЛОПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТААМЕРИКАПЕРУ ПЕРУ - ТРЕКИНГ и ШЕДЬОВРИТЕ НА ПЕРУ
(Кордилера Бланка, Мачу Пикчу и Куско, езерото Титикака, планината "Дъга", мистичните линии от Наска )ПЕРУ - ТРЕКИНГ и ШЕДЬОВРИТЕ НА ПЕРУ
(Кордилера Бланка, Мачу Пикчу и Куско, езерото Титикака, планината "Дъга", мистичните линии от Наска )
16 дни (заедно с дните на полетите)
Планински водач: Тихомир Димитров

Терен: динамичен, труден
Преходи: 4-9 часа ден
Маршрути: напреднали и опитни туристи
ПЕРУ - ТРЕКИНГ и ШЕДЬОВРИТЕ 
НА ПЕРУ
<br>(Кордилера Бланка, Мачу 
Пикчу и Куско, езерото 
Титикака, планината "Дъга", 
мистичните линии от 
Наска ) - ПЕРУ - ТРЕКИНГ и ШЕДЬОВРИТЕ 
НА ПЕРУ
<br>(Кордилера Бланка, Мачу 
Пикчу и Куско, езерото 
Титикака, планината "Дъга", 
мистичните линии от 
Наска )

Едно пътуване, което ще ни отведе до срещуположната страна на земното кълбо. Кордилера Бланка, Мачу Пикчу и Куско, езерото Титикака, планината "Дъга", мистичните линии от Наска са само малка част от чудесата които ще видим.

За информация:
тел. 02/ 944 36 80ДАТА ЦЕНАРЕЗЕРВИРАНЕ
ВЪПРОСИ КЪМ ЕКСКУРЗИЯТА
Име:
Телефон:
E-mail:
Въведи код за проверка:

1 ДЕН

Полет София – Лима.
Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

2 ДЕН
Трансфер с автобус Cruz del Sur до Уараз за около 8-9 ч. продължителност на пътуването.  Уараз е възлов планински център за Кордилера Бланка. Той е административна столица на провинция Анкаш. С население около 100 000 души той се е оформил като център за височинни спортове и всякакви активности сред високата планина. Най-изумителната верига на Андите (Кордилера Бланка) започва от възвишенията над Уараз. Настаняване след обяд в хотел в Уараз. Разходка и вечеря.

3 ДЕН
Днес е ден за аклиматизация. След закуска взимаме сух пакет за обяд. Ще направим трансфер около 3 часа до долината на езерото Парон (4200м), където е и стартовата точка за прехода до базовия лагер (4650м). Преминаваме през дълбоката ледникова долина, покрай сините ледникови езера в подножието на величествения Артесонраху, висок 6025м. След като се насладим на невероятните гледки настава време да се спуснем обратно до транспорта, който ще ни откара до хотела за вечеря и нощувка.

4 ДЕН
Ставаме рано, закусваме и напускаме Уараз. Пътуваме около 3 часа до Кашапампа (2900м), където ни очакват нашите местни водачи за следващите 4 дни. За храната ни ще се грижи опитен местен готвач. Тук са и мулетата, на които ще натоварим багажа. Започва нашия преход нагоре, към красивата долина Санта Круз. За обяд имаме сух пакет, приготвен от любезните ни домакини. Преодоляваме около 900м денивелация и след около 4/5 часа достигаме района на Ламакорал (3760м), където ще устроим нашия лагер и ще се приготвим за вечеря и нощувка.

5 ДЕН
След закуска, взимаме сух пакет и продължаваме нашия преход. Преминаваме през Лчикоча, Ятункоча. Достигайки района на Таулипампа около нас се откриват зашеметяващи гледки към Куитараху (6040м), Алпамайо (5947м), Артесонраху (6025м). Преходът за деня е около 4 часа. За вечеря сме в лагера Таулипампа разположен на 4000м в подножието на впечатляващия Таулираху (5830м). Вечеряма и нощуваме в палатките.

6 ДЕН
Ставаме рано, закусваме, взимаме сух пакет и поемаме на път. Очаква ни дълъг ден. От Таулипампа изкачването ни преминава през стръмни серпентини до прохода Пунта Юнион разположен на 4750м. За около 3 часа стигаме до най-високата точка му точка. Около нас се извисяват Таулиараху (5830м), Артесонраху (6025), Чакрараху (6112м), Алпамайо (5940м), Санта Круз (6259м), Ринририка (5810м) и много други. Време е да се спуснем в долината. Стръмната скалиста пътека постепенно навлиза в гори и преминава през поляни и за около 4 часа достигаме до района Качинапампа на 3700м, където се намира лагера ни. Това е и крайната точна на прехода ни днес. Вечеряме и нощуваме на палатки.

7 ДЕН
Тази сутрин след закуска (сух пакет за обяд) ще се спуснем до малкия град Колчабамба (3350м), след което отново се изкачваме до Вакиреа (3700м). Тук ще се качим на транспорта, който ще ни отведе до Портачуело Ланганучо (4765м). Свидетели сме на невероятни гледки към северен Уаскаран (6768м), южен Уаскаран (6650м), Чопикалкуй (6354м), Уандой (6395м), Писко (5752м). Следва спускане покрай езерата Ланганучодо и връщане в Уараз. Полудневно настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Вечеря на свободна консумация. Приготвяме на багажа и хващаме нощен трансфер до Лима с комфортен автобус.

8 ДЕН
Късна закуска. Днес имаме целодневна туристическа програма в Лима с местен екскурзовод на английски език. Посещение на катедралата „Св. Йоан“, разположена на Централния площад на Лима, квартал Мирафлорес и неговата главна търговска улица „Хосе Ларко“, квартал Сан Исидро – финансов и търговски център на Лима, манастира „Сан Франсиско“ и др. Организиран обяд и свободно време. В късния следобед – полет до Куско (1 час) и трансфер до Олантайтамбо (2 часа). Настаняване в хотел. хотел Pakaritampu *** По пътя наблюдаваме първите 6-хилядници и преминаваме превал над 4000м, от който леко усещаме учестяване на пулса, но после се успокояваме след като се спуснем в „Свещената долина” на инките, разположена на 3000 м. надморска височина.

9 ДЕН
Закуска. Денят е посветен на „Свещенната долина”. Заобиколена от величествени хребети на Андите, долината е приютила един от най-важните градове на инките. Градът, чието име Ollantaytambo – на езика на местните означава „килера на моя бог” е основан през средата на 15 от Пачакутек – най-успешният владетел на Инките. В Олантайтамбо вече отвсякъде започва да лъха на най- неподправеното от Перу - „Свещената долина”, водеща към символа на Перу - Мачу Пикчу. Туристическата програма в следобедните часове включва посещение на останките от Храма на Слънцето, Цитаделата, жилища на древните Инки, и други. Свободно време за индианския пазар в Писак и при желание - посещение на ферма за отглеждане на лами. Организиран обяд. Вечеря на свободна консумация.

10 ДЕН
Закуска. Пътуване с влакче (Vistadom) през Свещената долина до Мачу Пикчу (под митичния град на Инките). Туристическият влак има остъкления тавани, което ни позволява да се насладим на великолепната гледка към каньона и към величествените върхове Организирана туристическа обиколка. Пешеходен преход до същинската част на Изгубения град на Инките (1,5 ч.). Разходка и наслаждаване на едно от най-великите и истински чудеса на света. Построен от Инките през 15 век на около 2400м.н.в., Мачу Пикчу е обявен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Изкачване на култовият връх Уайна Пикчу, който е и символа (видим на всички известни снимки) на главния град на Инките (1ч). Намира се на около 2700 м.н.в. и предлага впечатляващи гледки към Андите и към Свещеният град на Инките. В късния следобед - трансфер до свещеният град Куско - древната столица на империята на инките. Куско се намира на 3500 метра надморска височина. Настаняване в хотел Costa Del Sol. Организиран обяд, вечеря на свободна консумация

11 ДЕН
Ранно ставане и сух пакет за закуска и обяд. Денят е посветен на „Планината Дъга” (Rainbow Mountain) – 2-3 часа. В късните следобедни часове – връщане в Куско и кратка туристическа програма в центъра на града - Катедралата и главния площад Плаза де Армас Вечеря на свободна консумация.

12 ДЕН
След закуска – продължение на туристическата програма в Куско - централният комплекс Кориканча (Храмът на Слънцето), храмът Кенко и крепостта Саксайхуаман. Обяд на свободна консумация. В следобедните часове – полет до езерото Титикака. Пристигане в градчето Пуно и настаняване в хотел хотел Jose Antonio **** , разположен на брега на езерото Титакака.  В следобедните часове - посещение на уникалните гробници при Силустани, намиращи се на брега на красивата лагуна Умайо  Вечеря на свободна консумация в ресторанта на панорамната тераса хотела, откъдето ще се любувате на отражението на залеза във водите на Титикака.

13 ДЕН
Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до наколните жилища в района на островите Урос, построени върху платформи от тръстика където живеят така наречените “езерни хора”, които изцяло се изхранват и преживяват от езерото. На остров Такиле, населен от „такиленьос” ще се запознаем с друга индианска народност, говорещи езика кечуа, коти също са запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд на острова в местен ресторант и връщане обратно в град Пуно. Вечеря на свободна консумация. Трансфер до летището, и късен вечерен полет до Лима. Пристигане и настаняване в хотел Casa Andina.

14 ДЕН
Ранно ставане Пътуване до град Паракас, курортен център, разположен на тихоокеанското крайбрежие. Настанявяне в хотел Hacienda Bahia Paracas. В следобедните часове - посещение на Националния резерват Островите Байестас (Islas Ballestas). Тук ще се насладим на разнообразието на стотици представители на животинския свят в Тихия океан – пингвини, морски лъвове, делфини, хиляди морски птици, гнездящи на островите и др.. Вечерта - завръщане на континента и в хотела. Организиран обяд през деня, вечеря на свободна консумация. Нощувка.

15 ДЕН
Полудневна програма с включен полет над световно известния и древен културно-исторически феномен „Линиите на Наска” или „Знаците на Наска”. Това са древни линии (рисунки), начертани на земната повърхност. Счита се, че са създадени от племена, известни като култура Наска, чиито цивилизация е била развита през периода от 200 г. пр.н.е. докъм 600 г. Тези линии варират от обикновени линии, представляващи прави, триъгъл ници, спирали до много по- сложни и стилизирани рисунки на паяк, колибри, лама, майму на, риба и други. Най- големите са с дължина 270 метра, а общата им площ е 500 квадратни километра. Направени са като са премахнати червеникавите камъни, което позволява да се покаже белезникавата, почти бяла почва отдолу. Поради изключително сухия климат и липсата на ветрове, тези рисунки са се запазили през вековете. Изследователите на загадъчните знаци не са на единно мнение за тяхното предназначение, но много от тях предполагат, че са свързани с религиозни ритуали.Те са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1994 година.(„Уикипедия”) Организиран обяд. Трансфер до летището за полет към София в 19:45ч.

16 ДЕН
Кацане в София в 23:50ч.


ПОЯСНЕНИЯ:
ЦЕНА
9650,00 ранно записване и капариране да 20.01 с включен самолетен билет;
7200,00 при записване и капариране след 20.01 без включен самолетен билет.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет София - Лима – София – при ранно записване и капариране до 20.01.2019;
- 3 вътрешни полета (Лима-Куско; Куско-Титикака и Титикака – Лима);
- включени летищни такси при международните и вътрешни полети в Перу;
- трансфери Cruz del Sur Лима - Уараз- Лима;
- 11 нощувки със закуски. Настаняване в хотели 3 и 4 звезди в двойни стаи (виж линковете в програмата);
- всички трансфери по време на обиколката Санта Круз (ден 3,4,5,6,7);
- 3 нощувки на палатки в Кордилера Бланка на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) по време на обиколката Санта Круз;
- професионален готвач по време на обиколката Санта Круз;
- транспорт на багажа с магарета по време на обиколката Санта Круз;
- 7 обяда съгласно програмата (дни 8,9,10,11,13,14,15);
- посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка;
- панорамното влакче (Vistadom) към Мачу Пикчу;
- полудневна обиколка на Свещената долина ;
- всички трансфери съгласно програмата в Перу;
- входните такси в Националните паркове;
- туристическа обиколка на Куско;
- екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
- линиите на Наска - екскурзия до феномена с включен полет над тях;
- туристическа обиколка на Лима;
- местно екскурзоводско обслужване;
- входните такси на посочените в програмата музеи;
- представител на Бюро РАДЕЦКИ;
- застраховка „Изгубен багаж“;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
- местни англоговорящи гидове съгласно програмата;
- представител на Бюро РАДЕЦКИ.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет София-Лима-София при записване след 20.01.2019;
- храна - всички вечери на свободна консумация и 1 обяд;
- входни такси извън програмата;
- разходи от личен характер и бакшиши;
- входни такси за музеите в Лима и Куско.

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА и екскурзията се осъществява при група от 6 туристи

При група от 7 туристи – отстъпка от цената 150 лева;
При група от 8 и повече туристи - отстъпка от цената 250 лева.

Бюро РАДЕЦКИ си запазва правото за промени в програмата.


🏔️НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА
- Спален чувал с температура на конфорт 0⁰C и шалте;
- Обувки – високи, трисезонни, устойчиви на вода със стабилна подметка, леки обувки, сандали, чехли за баня;
- Термо бельо – горно и долно;
- Дрехи – дълги панталони и горни дрехи с дълъг ръкав. Изработени от синтетична материя, която съхне бързо (полиестер, полар и/или вълна). Топли чорапи. Памучните дрехи и бельо за преходите не се препоръчват, съхнат бавно и държат студено;
- Резервни дрехи - панталон, полар, чорапи;
- Яке за студено време – например пухенка;
- Ветроупорно яке и панталон (тип мембрана) - изработени от дишаща, ветро- и водоустойчива материя;
- Ръкавици - тънки (например поларени), средни, дебели (устойчиви на вода);
- Шапка срещу слънце и шапка за студено време (вълна или полар);
- Осветление - челник с батерии гарантиращи 12 часа светлина и резервни батерии;
- Туристическа раница или сак (около 60/80л.) – За основния багаж, от здрава материя, устойчива на влага (или с дъждобран);
- Малка туристическа раница (20/40л.)– За дните преходите, удобна с колан за кръста, от здрава материя, устойчива на влага (или с дъждобран);
- Дъждобран;
- Гети – необходими при дъжд;
- Вода - съдове с обща вместимост 1/1,5 литра;
- Очила с „UV”-защита и „UV”- защитен крем (МНОГО ВАЖНО);
- Щеки - намаляват значително натоварването на краката, особено на коленете;
- Джобно ножче;
- Първа помощ и медикаменти. Препоръчваме да носите лична аптечка. Всички лекарства, които взимате трябва да са по лекарско предписание и са ваша лична отговорност. Планинският водач не е медицинско лице и няма право да дава лекарства.
Необходимата екипировка можете да закупите в специализираните магазини, например магазин Outsider.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден международен паспорт, изтичащ не по-рано от 6 месеца преди пътуването.


[ « назад ] Изпрати на приятелИзпрати на приятел РазпечатайРазпечатай [ нагоре ]


www.buro-radetsky.bg © 2019 Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават