ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ    
ЗА НАС    
КОНТАКТИ    
СНИМКИ    
НАЕМ БУСЧЕ - 8+1    
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ ВАС
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
ПЛАЩАНЕ и БАНКОВИ СМЕТКИ
ЕКИП
ТИХОМИР ДИМИТРОВ
ИЗБРАНО ОТ ЕКСКУРЗИИТЕ
СНИМКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ
ФИАТ СКУДО
ОПЕЛ ВИВАРО
НОВА ГОДИНА
КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ
по планинарство
НАКЪДЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПЛАНИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ
ПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТА
НАКЪДЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ
ДЕТСКА ПЛАНИНАРИЯ
КАКВИ ПРЕХОДИ
НАУЧНОПОПУЛЯРНИ
ЗИМНАТА ПЛАНИНА
ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ
изкачвания и траверси
ВОДОПАДИ И КАНЬОНИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
НОЩНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ
ЗА УЧЕНИЦИТЕ
ПЛАНИНСКИТЕ ПЪРВЕНЦИ
ЕКСКУРЗИИ
.
КАКВИ МАРШРУТИ
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
РИЛА
ПИРИН
РОДОПИ
СТАРА ПЛАНИНА
СРЕДНА ГОРА
ПЛАНИНИТЕ ОКОЛО СОФИЯ
ПЛАНИНИТЕ НА КРАИЩЕТО
ОСОГОВО
БЕЛАСИЦА
СЛАВЯНКА
ОГРАЖДЕН-МАЛЕШЕВСКА- ВЛАХИНА
СТРАНДЖА И САКАР
ОЛИМП
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПРОКЛЕТИЯ (Динарски планини)
ДУРМИТОР (Динарски планини)
КАРПАТИТЕ
АЛБАНИЯ
БОСНА И ХЕРЦОГОВИНА
ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ - ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВИТЕ
КОСОВО
МАКЕДОНИЯ
РУМЪНИЯ
СЛОВЕНИЯ
СЪРБИЯ
ТУРЦИЯ
ЧЕРНА ГОРА
ХЪРВАТСКА
АМЕРИКА
АКОНКАГУА - първенецът на Америка
КУБА - Сиера Маестра (Пико Туркино - 1974) и националните паркове
ПЕРЛИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА
АФРИКА
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ
КИЛИМАНЖАРО
СИМИЕМ
МАУНТ КЕНИАН
АЗИЯ
АРАРАТ
ЕВРОПА
ОЛИМП
АЛПИТЕ
КАВКАЗ
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ
ПИРИНЕИТЕ
КАРПАТИТЕ
ТАТРИТЕ
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ
АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ
ОСТРОВ МАДЕЙРА
СИЦИЛИЯ
КОРСИКА
ИСЛАНДИЯ
РУСИЯ
3-ти март
6-9 април - Великден
1-ви май
6-ти май - Гергьовден
24-ти май
6-ти септември
22-ри септември
Коледа
Нова година
Възрастова група 1-3 клас
Възрастова група 4-6 клас
ЛЕКИ
ДИНАМИЧНИ
ТРУДНИ
ЕКСТРЕМНИ
ПРЕХОДИ СЪС СНЕГОХОДКИ
ПРЕХОДИ СЪС СКИ – ски туринг
ДИНАМИЧНИ ЗИМНИ ПРЕХОДИ
ТРУДНИ И ЕКСТРЕМНИ
ВСИЧКИ ЗИМНИ
ЕКСТРЕМНИ ПЛАНИНСКИ МАРШРУТИ
БИВАЦИ и ОЦЕЛЯВАНЕ
СКАЛНИ МАРШРУТИ
ЕКСКУРЗИИ в СТРАНАТА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
ЗА НАЧИНАЕЩИ
ЗА СРЕДНО-НАПРЕДНАЛИ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ЗА ОПИТНИ 


26 Септември 2012
ДОЛОМИТИТЕ 2012

25 Септември 2012
КАРПАТИТЕ - МОЛДОВЯНУ и НЕГОЮ 2012

06 Август 2012
ФРЕНСКИТЕ ВОГЕЗИ, БАВАРИЯ И ТИРОЛ

06 Август 2012
ДУРМИТОР 2012

19 Май 2012
КАНАРСКИ ОСТРОВИ 2012


НАЧАЛОПЛАНИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕПРОКЛЕТИЯ (Динарски планини) ПРОКЛЕТИЯ - ДОСТЪПНА И ЗА ТЕБПРОКЛЕТИЯ - ДОСТЪПНА И ЗА ТЕБ

6 дни
Терен: динамичен/труден
Денивелации: +1100/-1000
Преход: 7-8 ч.
Марштут: за средно напреднали туристи
ПРОКЛЕТИЯ - ДОСТЪПНА И ЗА ТЕБ - ПРОКЛЕТИЯ - ДОСТЪПНА И ЗА ТЕБ

Една от малкото останали планини в Европа, в която човек може да се почувства като изследовател и пътешественик... Това е Проклетия! Въпреки че името и се превежда като „Прокълнатата” или „Забранената” планина, ние ще пристъпим в нейните диви долини, за да се докоснем до първичната и природа. Настоящата програма е предназначена за средно- напреднали планинари, които желаят да се докоснат до магията на Проклетия както в Албания, така и от страната на Черна гора. Преходите се осъществяват по динамични терени с относително приемливи за планината денивелации, които са в границите на около 850 м. като при последния преход, натрупали опит и самочувствия преодоляваме положителна денивелация от 1050 метра. Продължителността на преходите варира и достига средно около 7-8 часа на ден. Един трек, който ще ни помогне да проверим себе си и собствените си възможности. Най-нетърпеливите и кипящи от прилив на енергия ще могат да изкачат и първенеца на Черна гора – връх Зла Колата (2534 м) както и по-високия му албански съсед Мая Колата (2553.3 метра). Маршрута преминава през проходите Пейес и Валбонес и през селата Гусинье, Тет и Валбона, където ще нощуваме в прекрасни къщи за гости и ще се запознаем с бита и удивителната история на техните жители. Проклетия ви предизвиква!

За информация:
тел. 02/ 944 36 80ДАТА ЦЕНАРЕЗЕРВИРАНЕ
ВЪПРОСИ КЪМ ЕКСКУРЗИЯТА
Име:
Телефон:
E-mail:
Въведи код за проверка:

1 ДЕН
Отпътуване в 6.00 часа от паркинга на метростанция Сливница в София. Прекосяваме Южна Сърбия и навлизаме в Черна гора. Целта ни е долината Гърбая района на град Плав. Врязана в планинския масив Проклетия навътре откъм Черна гора, великолепната долина е обградена от изток от известният рид „Карамфили”, чиито отвесни стени и върхове са истинско предизвикателство за катерачи и опитни планинари. Пристигаме и се настаняваме в еко-селище („еко-катун” на сръбски) с масивни бунгала на два етажа. Туристическият комплекс разполага с великолепен ресторант – тип нашенска „механа”, където ще вечеряме.

2 ДЕН
След закуска ни предстои целодневен пешеходен преход по срещуположния на „Карамфилите” рид „Волушница”, катоцелта ни е да изкачим и едноименния първенец(2059м) . При хубаво време и добра кондиция на групата преходът може да продължи по цялото било и върховете Попадия (2057), Талянка и Майя е кан. Ако се опитаме да направим някакъв аналог с българските планини, районът на долината Гърбая и прехода по „Волушница” може да се съизмери и да се съпостави донякъде с преход по билото на Бричебор над Рилския манастир и Кирилова поляна, откъдето се разкриват панорамни гледки към Мальовишкото било на север, Суха вапа и циркуса на Рибните езера на изток и Царев връшкия рид на юг. Различията га оставяме на вас – да ги усетите по време на прехода. Маршрута преминава по лек/динамичен терен, покрит с високопланински пасища и ливади, където откриваме изобилие от диви ягоди, боровинки и стада от характерните за района високопланински породи. Естествено по време на прехода вниманието непрекъснато се насочва към острите и внушителни върхове, образуващи венеца на речен „Карамфили” - Майя е бояс(1988), Майя е баяс(2218), карамфил „Люляшевича”(2224) и др. След изпълнения с емоции и впечатления преход се спускаме обратно към нашия „еко катун” за да опитаме отново вкусните гозби, предлагани във великолепната механа. Време за почивка. Вечеря на свободна консумация и нощувка. Денивелация за деня (+900/-900)

3 ДЕН
Ранно ставане. Трансфер до изходния пункт на пешеходния преход. Днес ни предстои да се прехвърлим в Албанската част на Проклетия. Маршрута преминава през съседната долина Вусанье и постепенно навлиза в сърцето на планината. След малко достигаме до разклона откъдето започва един от подходите за изкачване на най-високия връх на Проклетия и втори по височина в Албания (след Голям Кораб) – Майя и езерце(2693м). Оставяме първенеца на планината за следващото ни посещение в Албания и продължаваме напред към превала Пейес. Маршрута преминава през няколко тераси, разположени последователно една след друга. Достигаме до „Ропойянското езеро”(1200м), което през лятото често пресъхва и не след дълго вече сме в Албания. Заобикалящите ни отвеси и върхове стават все по изразителни. Достигаме до високопланинските езера „Лияни и Пешкекес” (1620) на последна тераса и след около 30 минути сме на превала Пейес(1720). Пред нас е долината на Тет, в далечината на югозапад е Мая Радохинес(2568), на югоизток Мая Поплукс (2559 м), а от двете ни страни, непосредствено до нас са масивите на Мая Харапит(2218) и Майя Колайет(2418). Спускаме се в долината и след около час и половина вече сме се настанили в избраната селска къща за гости, която ни посреща с уют и типично албанското гостоприемство. Свободно време за почивка, разходки по селото (махалата). Вечерта ще опитаме традиционните албански гозби и местни вина.

4 ДЕН
След закуска поемаме към махалата Шала откъдето пътеката ни повежда нагоре към превала Валбонес. Теренът е динамичен, а положителната денивелация, която ни предстои да преодолеем до превала е около 950 метра. Спускаме се в долината и достигаме началото на каменната река, чиято вода първоначално тече дълбоко под нас. Долината на Валбона се намира в самото сърце на Проклетия, заобиколена от всички страни с планински ридове. Ние се движим на североизток и в ляво от нас се намира централният масив на Проклетия с открояващият се панорамен връх Майя Рагамит (2482), а на югоизток е внушителният масив с още по- високият връх Майя Жапорес (2561). През цялото време пред нас е масивът Колата, където се намират първенците на Черна гора – връховете Зла Колата(2534) и Добра Колата(2526). Валбона е най- красивата долина на Проклетия! Автентичната природа тук е съхранена от всички тези непристъпни планински масиви, независимо че Валбона се счита за най-уреденият високопланински туристически район на Албания, с достатъчно семейни хотели, ресторантчета и къщи за гости, пръснати из многобройните махали наоколо. Минаваме последователно покрай махалите Рогами (1150), Ломи(1020) и в късния следобед достигаме до централното село Валбоне (935) където ще пренощуваме.

5 ДЕН
Ранно ставане и закуска. Днес ни предстои да се върнем отново на територията на Черна гора. Отправяме се към превала Преслепит, разположен на 2033 мнв. Това е най-трудната част пешеходната програма. Теренът е динамичен с денивелация от 1100 м. на относително късо линейно разстояние до превала. Първоначално пътеката се издига по тясна и стръмна долина и след около 4-5 часа достигаме до превала. Най-ентусиазираните от нас се отправят към първенците на Черна гора, а останалите правим солидна почивка за обяд, след което се спускаме към Беличката долина в Черна гора. След около 3 часа ентусиастите ни застигат и ние се отправяме към буса, който ни очаква в долината Вусинье. Изминатото от нас линейно разстояние да деня до тук е около 15 километра, за изминаването на които са необходими около 8-9 часа. Отпътуваме за Плав, където се настаняваме в уютен хотел на брега на Плавското езеро. Екскурзията е към своя край и вечерта в ресторанта край водите на езерото с чаша хубаво червено Църногорско вино в ръка отбелязваме успешните преходи в планината и се потапяме в местните кулинарни специалитети.

6 ДЕН
След закуска – време за кафе на площада на Плав, хвърляме едно око на джамията и отпътуваме по обратния път за България.
По пътя ще направим почивка за обяд и ще разгледаме един от най-големите високопланински ски курорти на Сърбия- Копаоник.
Прогнозно пристигане в София около 21:00 часа.


ПОЯСНЕНИЯ:
ДАТИ:
- 26 юни 2018
- 14 август 2018


ЦЕНА: 525 лв – за ранни записвания до 16.03.2018 г.
ЦЕНА: 565 лв. - за записвания след 17.03.2018 г.
ЦЕНА: 545 лв. - за специални клиенти след 17.03.2018 г.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- 5 нощувки ( 3 в къщи за гости и 2 в еко-селище)
- транспорт от и до град София съгласно програмата;
- алпийски водач на „Бюро РАДЕЦКИ”


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- хана, напитки и лични разходи
- входните такси на посещаваните туристически обекти и туристически атракции


ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА и екскурзията се осъществява при група от 7 туриста.
При по-малка група екскурзията може да се осъществи след корекция на цените.
При група от 6 туриста – доплащане от 55 лева
При група от 5 туриста – доплащане от 95,00 лева

Бюро РАДЕЦКИ си запазва правото за промени.


НУЖНА ЛИЧНА АЛПИЙСКА ЕКИПИРОВКА

- Обувки – летни туристически обувки, обхващащи глезена и с твърда подметка;
- Дрехи и бельо - препоръчваме да се от синтетична материя, която съхне бързо;
- Връхно яке и панталон - изработени от дишаща, водоустойчива материя;
- Ръкавици - тънки (например поларени) ;
- Резервно бельо и чорапи;
- Дъждобран - при очаквани валежи;
- Осветление - челник с батерии гарантиращи 12 часа светлина;
- Раница от здрава материя устойчива на влага (или с дъждобран);
- Гети – освен при снежна покривка, те са нужни при преминаване на пасажи с мокри треви и храсти;
- Вода - съд с обща вместимост 1-1,5 литра;
- Шапка срещу слънце и шапка за студено време;
- Очила с „UV”-защита и „UV”- защитен крем;
- Щеки - намаляват значително натоварването на краката и особено на коленете!;
- Първа помощ и медикаменти - планинският водач не е медицинско лице и няма право да дава лекарства. Препоръчваме да носите лична аптечка. Всички лекарства, които взимате трябва да са по ваша лична преценка и отговорност!


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Лична карта


[ « назад ] Изпрати на приятелИзпрати на приятел РазпечатайРазпечатай [ нагоре ]


www.buro-radetsky.bg © 2018 Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават