ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ    
ЗА НАС    
КОНТАКТИ    
СНИМКИ    
НАЕМ БУСЧЕ - 8+1    
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ ВАС
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
ПЛАЩАНЕ и БАНКОВИ СМЕТКИ
ЕКИП
ТИХОМИР ДИМИТРОВ
ИЗБРАНО ОТ ЕКСКУРЗИИТЕ
СНИМКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ
ФИАТ СКУДО
ОПЕЛ ВИВАРО
НОВА ГОДИНА
КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ
по планинарство
НАКЪДЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПЛАНИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ
ПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТА
НАКЪДЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ
ДЕТСКА ПЛАНИНАРИЯ
КАКВИ ПРЕХОДИ
НАУЧНОПОПУЛЯРНИ
ЗИМНАТА ПЛАНИНА
ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ
изкачвания и траверси
ВОДОПАДИ И КАНЬОНИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
НОЩНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ
ЗА УЧЕНИЦИТЕ
ПЛАНИНСКИТЕ ПЪРВЕНЦИ
ЕКСКУРЗИИ
.
КАКВИ МАРШРУТИ
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
РИЛА
ПИРИН
РОДОПИ
СТАРА ПЛАНИНА
СРЕДНА ГОРА
ПЛАНИНИТЕ ОКОЛО СОФИЯ
ПЛАНИНИТЕ НА КРАИЩЕТО
ОСОГОВО
БЕЛАСИЦА
СЛАВЯНКА
ОГРАЖДЕН-МАЛЕШЕВСКА- ВЛАХИНА
СТРАНДЖА И САКАР
ОЛИМП
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПРОКЛЕТИЯ (Динарски планини)
ДУРМИТОР (Динарски планини)
КАРПАТИТЕ
АЛБАНИЯ
БОСНА И ХЕРЦОГОВИНА
ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ - ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВИТЕ
КОСОВО
МАКЕДОНИЯ
РУМЪНИЯ
СЛОВЕНИЯ
СЪРБИЯ
ТУРЦИЯ
ЧЕРНА ГОРА
ХЪРВАТСКА
АМЕРИКА
АКОНКАГУА - първенецът на Америка
КУБА - Сиера Маестра (Пико Туркино - 1974) и националните паркове
ПЕРЛИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА
АФРИКА
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ
КИЛИМАНЖАРО
СИМИЕМ
МАУНТ КЕНИАН
АЗИЯ
АРАРАТ
ЕВРОПА
ОЛИМП
АЛПИТЕ
КАВКАЗ
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ
ПИРИНЕИТЕ
КАРПАТИТЕ
ТАТРИТЕ
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ
АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ
ОСТРОВ МАДЕЙРА
СИЦИЛИЯ
КОРСИКА
ИСЛАНДИЯ
РУСИЯ
3-ти март
6-9 април - Великден
1-ви май
6-ти май - Гергьовден
24-ти май
6-ти септември
22-ри септември
Коледа
Нова година
Възрастова група 1-3 клас
Възрастова група 4-6 клас
ЛЕКИ
ДИНАМИЧНИ
ТРУДНИ
ЕКСТРЕМНИ
ПРЕХОДИ СЪС СНЕГОХОДКИ
ПРЕХОДИ СЪС СКИ – ски туринг
ДИНАМИЧНИ ЗИМНИ ПРЕХОДИ
ТРУДНИ И ЕКСТРЕМНИ
ВСИЧКИ ЗИМНИ
ЕКСТРЕМНИ ПЛАНИНСКИ МАРШРУТИ
БИВАЦИ и ОЦЕЛЯВАНЕ
СКАЛНИ МАРШРУТИ
ЕКСКУРЗИИ в СТРАНАТА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
ЗА НАЧИНАЕЩИ
ЗА СРЕДНО-НАПРЕДНАЛИ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ЗА ОПИТНИ 


26 Септември 2012
ДОЛОМИТИТЕ 2012

25 Септември 2012
КАРПАТИТЕ - МОЛДОВЯНУ и НЕГОЮ 2012

06 Август 2012
ФРЕНСКИТЕ ВОГЕЗИ, БАВАРИЯ И ТИРОЛ

06 Август 2012
ДУРМИТОР 2012

19 Май 2012
КАНАРСКИ ОСТРОВИ 2012


НАЧАЛОПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТАЕВРОПАОСТРОВ МАДЕЙРА ОСТРОВ МАДЕЙРА - В ПЛАНИНИТЕ НА ОРХИДЕИТЕОСТРОВ МАДЕЙРА - В ПЛАНИНИТЕ НА ОРХИДЕИТЕ
9 дни
ТЕРЕН: лек/динамичен
ДЕНИВЕЛАЦИИ - 900/-900
МАРШРУТ: за средно напреднали (начинаещи) туристи
ОСТРОВ МАДЕЙРА  - В ПЛАНИНИТЕ 
НА ОРХИДЕИТЕ - ОСТРОВ МАДЕЙРА  - В ПЛАНИНИТЕ 
НА ОРХИДЕИТЕ

Отпивате от ароматното кехлибарено вино, във въздуха се носи уханието на цветя, а Вие се наслаждавате на залеза, докато вълните на Атлантика се разбиват в подножието на скалистите вулканични върхове издигащи се наоколо... Не, това не е сън. Това е остров Мадейра! Тук ще изкачим три от най-високите връхове, разположени в сърцето на активен някога вулканичен масив – Пико Руиво (1862 м.) Пико Арейро (1818) и Пико Гранде (1654) и после ще тръгнем по следите на средновековните водни канали, които ще ни отведат до дълбоки каньони и шеметни водопади! Ще минем по „Пътя на виното” и ще опитаме едно от най-хубавите вина в света, ще видим ежегодния „Карнавала на цветята”, ще наблюдаваме делфини и китове в Атлантика на път за необитаемите острови на архипелага „Дезъртиш”.

За информация:
тел. 02/ 944 36 80ДАТА ЦЕНАРЕЗЕРВИРАНЕ
ВЪПРОСИ КЪМ ЕКСКУРЗИЯТА
Име:
Телефон:
E-mail:
Въведи код за проверка:

1 ДЕН
Сборен пункт на летище София,Терминал-2. Полет до полет до Мадейра. Кацане на летището във Фуншал – административен център на острова. Трансфер (около 35 минути) и настаняване. Настаняването самостоятелна къща за гости на площ от 400 кв.м, която предлага просторни стаи за нощувка, дневни стаи с кухни и пространство за хранене, тераси, три бани, общи части, двор и градина. След настаняването - вечерна разходка във Фуншал. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

2 ДЕН
Днес е първият ни пешеходен преход в нашата екскурзия и ние ще изкачим най-високия връх на острова – Пико Руйво, който със своите 1862 м. е трети по височина в Португалия.
Върхът се намира в самото сърце на дивият вулканичен масив, разкъсан някога от мощно изригване. Времето и природните сили са изваяли от този хаотичен пейзаж, спираща дъха плетеница от остри върхове и шеметни каньони. Преминаваме по част от основното било на планината, като преди това ще изкачим връх Пико до Арейро (1818м)– трети по височина на острова и изходен пункт на маршрута. Пътеката се вие през причудливите форми на трасето, през стъпала, оградена с въжени парапети, преминава в тунели и над дълбоки каньони.
Теренът е динамичен, а продължителността на прехода е около 6-7 часа, през които ще имате възможност за запечатате във фотоапаратите красотата на върховете и уникалния планински пейзаж.
Вечерта ще обсъждаме прехода и ще споделяме впечатления с чаша бяло вино ръка в двора на къщата където сме отседнали.

3 ДЕН
Точно на Първи май избираме по-лек планински маршрут. Маршрутите „Левадас” в Мадейра са дело на португалците, но са уникални и се срещат главно на остров Мадейра. „Левадас” е понятеие, което обединява пешеходни маршрути, изградени върху трасетата на построените високо в планината през 16-17 век (а и по-късно) средновековни канали. , служещи за напояване северозападния край на острова. Те са многобройни е представляват истинско предизвикателство, защото пресичат насечени планински терени. Нашият избор е най-атрактивният и панорамен вариант, чието трасе преминава през високото панорамно плато Паул да Сера и достига до красивия висок водопад Каскада де Риско и през тропическата гора до още много водопади в сърцето на дълбок каньон. Преходът е с продължителност около 4 часа след което ще обядваме, следобедните часове ще прекараме в градчето Порто Мониз, където природата е изваяла уникални скални басейни, пълнени с вода от разбиващите се покрай брега океански вълни. Връщаме се във Фуншал ободрени и с нова енергия, която ще ни бъде необходима за утрешния ден
Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

4 ДЕН
Днес отново сме в планината. Предстои ни най-трудното и последното изкачване в нашата екскурзия. Потегляме към високите скалисти върхове в централната част на острова.
Целта ни е един от най-алпийските върхове – Пико Гранде (1654 м).
Преходът е по атрактивен, динамичен и на места труден терен със стръмни изкачвания, но все ак като цяло достъпен маршрут с обща лродължителност около и малко над 8 часа. Сумарната положителна денивелация надхвърля 1000 м., но линейното разстояние при основното изкачване не е голямо.
Веднъж стъпили на панорамното било ние отново ще се любуваме на пейзажа, ще видим през друг ракурс вече познатите ни от първия ден планински първецни на Мадейра. По пътя на избрания марщрут са още и върховете Пико до Хорхе, Пико Касадо (1725м), Пико да Лаге и др. От коита ще се радваме на нови каньони, долини и панорами. В края на прехода предстои спускане около 900 метра до мястото за среща с транспорта и отпътуване за Фуншал.. Заслужена почивка.
Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

5 ДЕН
Първата половина на деня е посветена на най-източната точка на острова – Сао Лоренсо. Предстои ни пешеходна разходка по причудливите скали на полуострова, които на места ни издигат на повече от 150 метра, където дълбоко под нас се разбиват океанските вълни. След което се спусками по близа до тях и въздухът се насища с водни изпарения и пръски. Тук скалистият пейзаж не е характерен за Мадейра, което го прави още по- интересен в очите на туристите. В следобедните часове се отравяме към северното крайбрежие по планински панорамен път и се любуваме на океано. Сигурно ще спрем да обядваме в курортното градче Сантана, ще минем рез красивото градче Понта Делгада с високите хълмове, издигащи си непосредствено от долината, но целта ни е Велканичния център (музей) в град Сао Висенте. Центърът се занимава с изследването на вулканичната активнос през вековете и предлага на посетителите уникална възможност да се потопят в света на вулканите. Беседи, видеофилми и цветни материали ни запознават с живота на вулканите, разказват за техните изригвания и за формирането на остров Мадейра в течение на милиони години назада.Центърът предлага посещение на лавова пещера. Време е отново да се върнем на южния бряг на острова. В късния следобед, на път за Фуншал ще спрем на една от най-интересните природни забележителности на Мадейра - най-високите крайбрежни скали в Европа – Кабо Жирао. От панорамната площадка над скалите се открива впечатляваща панорамна гледка към Атлантическото крайбрежие, а в краката скалата пропада в чист отвес близо 600 метра до морето. Привечер вече сме в града.

6 ДЕН
Днес денят е посветен на Фуншал – административният, културен и икономически център на острова.
Преди обяд ще направим двучасова обиколка в стария град с местен екскурзовод. После не можем да отминем уникалната Ботаническа градина Монте палас, която е разположена на една от най- високите точки на града, по самият склон на планината. Ботаническата градина е дом на хиляди интересни тропически растения и птици. Тук е разположен и интересният Музей на кристалите. Свободно време за разходка и снимки в градината.
В късните следобедни часове ще очакваме с нетърпение откриването на ежегодния „Карнавал на цветята”, който по традиция стартира в края на месец април или в началото на месец май. Свободно време за самостоятелни обиколки, разходки и посещения по интереси.
Вечерта - възможност за избор между дегустация на прочутото вино „Мадейра” в специалната изба на сдружението на местните винопроизводители или посещение на някой от специализираните в традиционната кухня ресторанти, предлагащи и фолклорна програма, с които Фуншал основателно се гордее

7 ДЕН
Целодневна екскурзия до необитаемите острови от архипелага „Дезъртиш”. Те имат вулканичен произход червеникаво-жълтеникав оттенък, 38 км крайбрежна ивица със стръмни и почти отвесни скали, което ги прави практически недостъпни. Обявени са за национален парк и резерват през май 1990 година, поради уникалните животински и растителни видове тук. Колония от 23 животни на изчезващия вид „морски вълк” обитава острова и е в процес на възстановяване на популацията. Островът е място и за гнездене на морски птици. В северната част на Дезерта Гранде, в долината Кастанейра, се намира Tarantula de las Desertas (Lycosa ingens) - ендемичен вид на този остров. Голямо е и разнообразието от растения. Екскурзията се организира с 23 метрова яхта тип „каравел”, с две мачти, с голям солариум с матраци на носа и с кресла на кърмата. Яхтата разполага със салон, мини бар, кухня и тоалетни. Пътуването е около 2 часа. По пътя могат да се видят делфини и птици. Акостирането е в залива Гранд Дезерте, където ще поплуваме в кристално-сините води на океана. В програмата е предвидена разходка из острова само по обозначени пътеки, под ръководството на специалист от резервата, който разказва за различни аспекти на дейностите тук по Натура 2000.
Екскурзията включва и обяд, който се сервира на палубата.

8 ДЕН
Целодневен тур „По пътя на виното”. По време на екскурзията ще много истории и разкази за виното, което владее света повече от 500 години. Очакват ни посещения на лозови масиви, изби за производство и дегустация на вина. Всички дегустации ще бъдат ръководени от специалисти, за да можете да разберете и да оцените по-пълно вкусовите качества на вината. Първа спирка ще бъде на южния бряг - в лозята на селцето Câmara de Lobos. Майстори ще ни покажат процеса на производство и ще ни поканят във винарна за първата за деня дегустация. Втората ще е на северния бряг на острова в община Сао Висенте, където ще видим някои от най- уникалните лозя в света и масиви, които се простират на километри …
Предстои ни обяд в селска къща, където традиционното ястие с местни подправки се съчетава с дегустация на няколко вида местни вина.
След обяд ни очаква лозето в Порто Мониз, едно от най-емблематичните села на винопроизводството в Мадейра. Тук е следващата дегустация, която ще започнем с бяло вино, открояващо се със свежест, киселинност и тропически аромати. После ще опитаме розетата и накрая червените вина. Време е да се върнем отново на южния бряг, но преди да пристигнем във Фуншал, ще направим последна спирка при друг винопроизводител, където ще опитаме някои много специални местни вина. И тъй като вече знаем винарските тайни, бъде готов да коментира тези вина.
Всички вина, които ще бъдат опитани, могат да бъдат закупени в избите на производителите, които посещаваме.

9 ДЕН
Трансфер до летището и полет до България.
Кацане в София около 23:00 часа.


ПОЯСНЕНИЯ:ДАТИ: 29 април

ЦЕНА: 2500 лв. - валидна за ранни записвания до 15.12.2017
ЦЕНА: 1855 лв. - при записвания след 16.12.2016. *
ЦЕНА: 1800 лв. - за специални клиенти след 16.12.2016*

Цената за ранни записвания включва:

- 8 нощувки в самостоятелна къща за гости
- самолетен билет София – Мадейра – София
- трансфери и ранспорт на остров Мадейра съобразно програмата
- целодневна екскурзия до островите Дезъртиш с включен обяд
- целодневен винен тур с включени дегустации и обяд
- обиколка на стария град с местен екскурзовод
- застраховка
- планински водач на „Бюро РАДЕЦКИ”

Цената не включва:

- разходката с лодка за наблюдение на китове и делфини
- входните такси на посещаваните туристически обекти и атракции, извън посочените в предхония раздел
- храна, напитки и други лични разходи

- ЦЕНАТА е валидна и екскурзията се осъществява при група от 7 туриста. При по-малка група екскурзията може да се осъществи след корекция на цените.

- Бюро РАДЕЦКИ си запазва провото за промени.

*ВАЖНО: След 16.12.2017 цената на екскурзията не включва самолетен билет, които се заплащат отделно по текущите цени на авиокомпаниите.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:


ЛИЧНА КАРТА


[ « назад ] Изпрати на приятелИзпрати на приятел РазпечатайРазпечатай [ нагоре ]


www.buro-radetsky.bg © 2018 Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават