ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ    
ЗА НАС    
КОНТАКТИ    
СНИМКИ    
ЕРАЗЪМ+    
COVID -19    
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ - БЮРО РАДЕЦКИ ООД
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ - ЕВРОКОМПАС ЕООД
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ ВАС
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
ПЛАЩАНЕ и БАНКОВИ СМЕТКИ
ЕКИП
ТИХОМИР ДИМИТРОВ
ИЗБРАНО ОТ ЕКСКУРЗИИТЕ
СНИМКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ
ПОКАНА за участие в курсове за квалификация
ОП Иновации и конкурентоспособност - BG16RFOP002-2.073
Подкрепа на микро и малки предприятия - БЮРО РАДЕЦКИ ООД - Договор №BG16RFOP002-2.073-14867-C01
Обща стойност: 3799,00 (3229.15 европейско и 569.85 национално финансиране)
ОП Иновации и конкурентоспособност - BG16RFOP002-2.073
Подкрепа на микро и малки предприятия - ЕВРОКОМПАС ЕООД - Договор №BG16RFOP002-2.073-14865-C01
Обща стойност - 10 000 лева (8500 европейско и 1500 национално финансиране)
НАКЪДЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
НАКЪДЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ
КАКВИ ПРЕХОДИ
КАКВИ МАРШРУТИ
БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПЛАНИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ
ПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТА
ПЛАНИНСКИТЕ ПЪРВЕНЦИ
ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ
изкачвания и траверси
ЗИМНАТА ПЛАНИНА
СКИ - ТУРИНГ
СКАЛНИ МАРШРУТИ
ВИА-ФЕРАТИ
в България и по света
ВОДОПАДИ И КАНЬОНИ
КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ
по планинарство
НАУЧНОПОПУЛЯРНИ
НОЩНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ
ЗА УЧЕНИЦИТЕ
ДЕТСКА ПЛАНИНАРИЯ
ЕКСКУРЗИИ
КОНГРЕСЕН ТУРИЗЪМ
.
НОВА ГОДИНА
.
ПЛАНИНСКИ ВОДАЧИ покриват световни стандарти в проект по програмата ЕРАЗЪМ+
COVOD-19
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
3-ти март
30 април/3 май - Великден
1-ви май
6-ти май - Гергьовден
24-ти май
6-ти септември
22-ри септември
Коледа
Нова година
ЛЕКИ
ДИНАМИЧНИ
ТРУДНИ
ЕКСТРЕМНИ
ЗА НАЧИНАЕЩИ
ЗА СРЕДНО-НАПРЕДНАЛИ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ЗА ОПИТНИ
РИЛА
ПИРИН
РОДОПИ
СТАРА ПЛАНИНА
СРЕДНА ГОРА
ПЛАНИНИТЕ ОКОЛО СОФИЯ
ПЛАНИНИТЕ НА КРАИЩЕТО
ОСОГОВО
БЕЛАСИЦА
СЛАВЯНКА
ОГРАЖДЕН-МАЛЕШЕВСКА- ВЛАХИНА
СТРАНДЖА И САКАР
ВИТОША
ОЛИМП
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПРОКЛЕТИЯ (Динарски планини)
ДУРМИТОР (Динарски планини)
КАРПАТИТЕ
АЛБАНИЯ
БОСНА И ХЕРЦОГОВИНА
ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ - ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВИТЕ
КОСОВО
МАКЕДОНИЯ
РУМЪНИЯ
СЛОВЕНИЯ
СЪРБИЯ
ТУРЦИЯ
ЧЕРНА ГОРА
ХЪРВАТСКА
АМЕРИКА
АКОНКАГУА - първенецът на Америка
КУБА - Сиера Маестра (Пико Туркино - 1974) и националните паркове
ПЕРЛИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА
ПЕРУ
АФРИКА
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ
КИЛИМАНЖАРО
СИМИЕМ
МАУНТ КЕНИАН
АЗИЯ
АРАРАТ
ЕРДЖИЕС
ЕВРОПА
ОЛИМП
АЛПИТЕ
КАВКАЗ
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ
ПИРИНЕИТЕ
КАРПАТИТЕ
ТАТРИТЕ
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ
АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ
ОСТРОВ МАДЕЙРА
СИЦИЛИЯ
КОРСИКА
САРДИНИЯ
ИСЛАНДИЯ
РУСИЯ
ОКЕАНИЯ
ПРЕХОДИ СЪС СНЕГОХОДКИ
ПРЕХОДИ СЪС СКИ – ски туринг
ДИНАМИЧНИ ЗИМНИ ПРЕХОДИ
ТРУДНИ И ЕКСТРЕМНИ
ВСИЧКИ ЗИМНИ
ЕКСКУРЗИИ в СТРАНАТА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
Възрастова група 1-3 клас
Възрастова група 4-6 клас
Делови пътувания в страната и чужбина
Организация на конференции, семинари, кръгли маси
Обучения
За проекта 


26 Септември 2012
ДОЛОМИТИТЕ 2012

25 Септември 2012
КАРПАТИТЕ - МОЛДОВЯНУ и НЕГОЮ 2012

06 Август 2012
ФРЕНСКИТЕ ВОГЕЗИ, БАВАРИЯ И ТИРОЛ

06 Август 2012
ДУРМИТОР 2012

19 Май 2012
КАНАРСКИ ОСТРОВИ 2012


НАЧАЛОПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТАЕВРОПАОСТРОВ МАДЕЙРА ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВ МАДЕЙРАПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВ МАДЕЙРА
8 дни
Планински водач: Иван Пандинов

Терен: динамичен
Денивелации: +900/-900 м
Преходи: 7-9 часа
Маршрут: средно напреднали туристи
ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВ МАДЕЙРА - ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВ МАДЕЙРА


Отпивате от ароматното кехлибарено вино, във въздуха се носи уханието на цветя, а Вие се наслаждавате на залеза, докато вълните на Атлантика се разбиват в подножието на скалистите вулканични върхове издигащи се наоколо... Не, това не е сън. Това е остров Мадейра! Остров на вулканични върхове, остовът цветя, виното и изумителна кухня. Ще изкачим три от най-високите връхове, разположени в сърцето на активен някога вулканичен масив – Пико Руиво (1862 м.) Пико Арейро (1818) и Пико Гранде (1654) и после ще тръгнем по следите на средновековните водни канали, които ще ни отведат до дълбоки каньони и шеметни водопади! Ще минем по "Пътя на виното" за да опитаме едно от най-хубавите вина в света, ще видим ежегодния „Карнавала на цветята”, ще наблюдаваме делфини и китове в Атлантика на път за необитаемите острови на архипелага „Дезъртиш”.

За информация:
тел. 02/ 944 36 80ДАТА ЦЕНАРЕЗЕРВИРАНЕ
ВЪПРОСИ КЪМ ЕКСКУРЗИЯТА
Име:
Телефон:
E-mail:
Въведи код за проверка:

1 ДЕН
Сборен пункт на летище София.
Полет до Мадейра и кацане на летището във Фуншал – административен център на острова. Трансфер (около 35 минути) и настаняване. Настаняването самостоятелна къща за гости на площ от 400 кв.м, която предлага просторни стаи за нощувка, дневни стаи с кухни и пространство за хранене, тераси, три бани, общи части, двор и градина. След настаняването - вечерна разходка във Фуншал. Вечеря на свободна консумация. Нощувка.

2 ДЕН
КАРНАВАЛ НА ЦВЕТЯТА Днес, 1 май денят е посветен на град Фуншал и на традиционния карнавал на цветята.
Преди обяд ще направим двучасова обиколка в стария град с местен екскурзовод. После не можем да отминем уникалната Ботаническа градина Монте палас, която е разположена на една от най- високите точки на града, по самият склон на планината. Ботаническата градина е дом на хиляди интересни тропически растения и птици. Тук е разположен и интересният Музей на кристалите. Свободно време за разходка и снимки в градината.
В следобедните часове ще се включим в ежегодния „Карнавал на цветята”,. Свободно време за самостоятелни обиколки, разходки и посещения по интереси. Вечерта - възможност за избор между дегустация на прочутото вино „Мадейра” в специалната изба на сдружението на местните винопроизводители или посещение на някой от специализираните в традиционната кухня ресторанти, предлагащи и фолклорна програма, с които Фуншал основателно се гордее

3 ДЕН
Днес ще изкачим най-високия връх на Мадейра – Пико Руйво, който със своите 1862 м. е трети по височина в Португалия.
Върхът се намира в самото сърце на дивият вулканичен масив, разкъсан някога от мощно изригване. Времето и природните сили са изваяли от този хаотичен пейзаж, спираща дъха плетеница от остри върхове и шеметни каньони. Преминаваме по част от основното било на планината, като преди това ще изкачим връх Пико до Арейро (1818м)– трети по височина на острова и изходен пункт на маршрута. Пътеката се вие през причудливите форми на трасето, през стъпала, оградена с въжени парапети, преминава в тунели и над дълбоки каньони. Теренът е динамичен, а продължителността на прехода е около 6-7 часа, през които ще имате възможност за запечатате във фотоапаратите красотата на върховете и уникалния планински пейзаж. Вечерта ще обсъждаме прехода и ще споделяме впечатления с чаша бяло вино ръка в двора на къщата където сме отседнали.

4 ДЕН
Денят е посветен на Маршрутите „Левадас” и „Пътят на виното”. Това са средновековни напоителни канали, построени високо в планината през 16- 17 век. Днес „Левадас” са пешеходни маршрути, изградени върху техните трасета. Те са истинско предизвикателство, защото пресичат насечени планински терени. Нашият избор е най- атрактивният и панорамен вариант, чието трасе преминава през високото панорамно плато Паул да Сера и достига до красивия висок водопад Каскада де Риско и през тропическата гора до още много водопади в сърцето на дълбок каньон. Преходът е с продължителност около 4 часа и завършва в селцето Порто Мониз, където природата е изваяла уникални скални басейни, пълнени с вода от разбиващите се покрай брега океански вълни. Тук обядваме и имаме свободно време за плаж. В следобедните часове ни очаква лозето в Порто Мониз, едно от емблематичните села на винопроизводството в Мадейра. Тук е нашата първа дегустация, която започва с бяло вино, открояващо се със свежест, киселинност и тропически аромати. После следват розетата и накрая червените вина. Време е да се върнем отново на южния бряг, но преди да пристигнем във Фуншал, ще направим последна спирка при друг винопроизводител, където ще опитаме някои много специални местни вина. Всички вина могат да бъдат закупени в избите на производителите. Връщаме се във Фуншал за вечеря.

5 ДЕН
Първата половина на деня е посветена на най-източната точка на острова – Сао Лоренсо. Предстои ни пешеходна разходка по причудливите скали на полуострова, които на места ни издигат на повече от 150 метра. Тук скалистият пейзаж не е характерен за Мадейра, което го прави още по- интересен. В следобедните часове се отравяме към северното крайбрежие по планински панорамен път и се любуваме на океана. Целта ни е Вулканичния център (музей) в град Сао Висенте. Центърът се занимава с изследването на вулканичната активност през вековете и предлага на посетителите уникална възможност да се потопят в света на вулканите. Беседи, видеофилми и цветни материали ни запознават с живота на вулканите, разказват за техните изригвания и за формирането на остров Мадейра в течение на милиони години назад.Центърът предлага посещение на лавова пещера. Време е отново да се върнем на южния бряг на острова. В късния следобед, на път за Фуншал ще спрем на една от най-интересните природни забележителности на Мадейра - най-високите крайбрежни скали в Европа – Кабо Жирао. От панорамната площадка над скалите се открива впечатляваща панорамна гледка към Атлантическото крайбрежие, а в краката скалата пропада в чист отвес близо 600 метра до морето. Привечер вече сме в града за да се включим във вечерните ритми на Карнавала на цветята.

6 ДЕН
Днес отново сме в планината. Предстои ни последното и най- трудно изкачване в нашата екскурзия. Потегляме към високите скалисти върхове в централната част на острова. Целта ни е един от най- алпийските върхове – Пико Гранде (1654 м). Преходът е по атрактивен, динамичен и на места труден терен със стръмни изкачвания, но все ак като цяло достъпен маршрут с обща лродължителност около и малко над 8 часа. Сумарната положителна денивелация надхвърля 1000 м., но линейното разстояние при основното изкачване не е голямо. Веднъж стъпили на панорамното било ние отново ще се любуваме на пейзажа, ще видим през друг ракурс вече познатите ни от първия ден планински първенци на Мадейра. Преходът е по билото и пред нас са върховете Пико до Хорхе, Пико Касадо (1725м), Пико да Лаге и др. От тук ще се радваме на панорамни гледки към дълбоки каньони, хребети и долини. В края на прехода предстои спускане около 900 метра до мястото за среща с транспорта и отпътуване за Фуншал, където цветната фиеста е във вихъра си.

7 ДЕН
Целодневна екскурзия до архипелага „Дезъртиш”, обявен за национален парк и резерват през май 1990 година, поради уникалните животински и растителни видове тук.
Организира се с модерна яхта тип „Каравел”, с голям солариум и с кресла на кърмата. По пътя в продължение на около 2 часа се наблюдават делфини и птици.
В програмата е предвидена разходка из острова само по обозначени пътеки, под ръководството на специалист от резервата, който разказва за различни аспекти на дейностите тук по Натура 2000. Вулканичният им произход придава на скалите червеникаво-жълтеникав оттенък. Цялата крайбрежна ивица (38 км) се състои от стръмни и почти отвесни скали, което прави островите практически недостъпни.
Акостирането е в залива Гранд Дезерте, където ще поплуваме в кристално-сините води на океана. Екскурзията включва и обяд, който се сервира на палубата.
Завръщане на остров Мадейра за нощувка

8 ДЕН


Трансфер до летището и полет до България.
Кацане в София около 24:00 часа.


ПОЯСНЕНИЯ:ЦЕНА: 3390.00 лв. - за ранни записвания до 11.01.2021 - включва самолетен билет;
ЦЕНА: 2650.00 лв. - при записвания след 11.01.2021 - без включен самолетен билет;
ЦЕНА: 2550.00 лв. - за специални клиенти след 11.01.2021 - без включен самолетен билет.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- 7 нощувки в самостоятелна къща за гости
- самолетен билет София – Мадейра – София
- трансфери и ранспорт на остров Мадейра съобразно програмата
- целодневна екскурзия до островите Дезъртиш с включен обяд
- целодневен винен тур с включени дегустации и обяд
- обиколка на стария град с местен екскурзовод
- застраховка
- планински водач на „Бюро РАДЕЦКИ”

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- разходката с лодка за наблюдение на китове и делфини
- входните такси на посещаваните туристически обекти и атракции, извън посочените в предхония раздел
- храна, напитки и други лични разходи

ЦЕНАТА е валидна и екскурзията се осъществява при група от 7 туриста.

ДОПЛАЩАНЕ - при по-малка група екскурзията може да се осъществи след корекция на цените както следва.
- при 6 туристи - доплащане от 285.00 лева
- при 5 туристи - доплащане от 550.00 лева

- Бюро РАДЕЦКИ си запазва провото за промени.

⛰️НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА

- Обувки – високи, трисезонни, устойчиви на вода със стабилна подметка и удобни обувки за градски условия.
- Дрехи и бельо - дълги панталони и горни дрехи с дълъг ръкав (съобразени с сезона в планината). Препоръчваме да са от синтетична материя, която съхне бързо;
- Връхно яке (тип мембрана) - препоръчваме да е изработено от дишаща, ветро- и водоустойчива материя;
- Ръкавици - тънки (например поларени);
- Осветление - челник с батерии гарантиращи 12 часа светлина и резервни батерии;
- Туристическа раница – с колан на кръста, от здрава материя, устойчива на влага (или с дъждобран);
- Дъждобран – при очаквани валежи;
- Гети – нужни при преминаване на пасажи с мокри треви и храсти;
- Вода - съд с обща вместимост 1-1,5 литра;
- Шапка срещу слънце и шапка за студено време;
- Очила с „UV”-защита и „UV”- защитен крем;
- Щеки - намаляват значително натоварването на краката, особено на коленете;
- Първа помощ и медикаменти. Препоръчваме да носите лична аптечка. Всички лекарства, които взимате трябва да са по лекарско предписание и са ваша лична отговорност. Планинският водач не е медицинско лице и няма право да дава лекарства.

Необходимата екипировка можете да закупите в специализираните магазини, например магазин Outsider.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:


Лична карта


[ « назад ] Изпрати на приятелИзпрати на приятел РазпечатайРазпечатай [ нагоре ]


www.buro-radetsky.bg © 2021 Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават