ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ    
ЗА НАС    
КОНТАКТИ    
СНИМКИ    
НАЕМ БУСЧЕ - 8+1    
ЕРАЗЪМ+    
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ - БЮРО РАДЕЦКИ ООД
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ - ЕВРОКОМПАС ЕООД
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ ВАС
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
ПЛАЩАНЕ и БАНКОВИ СМЕТКИ
ЕКИП
ТИХОМИР ДИМИТРОВ
ИЗБРАНО ОТ ЕКСКУРЗИИТЕ
СНИМКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ
ФИАТ СКУДО
ОПЕЛ ВИВАРО
ПОКАНА за участие в курсове за квалификация
НАКЪДЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
НАКЪДЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ
ЗИМНАТА ПЛАНИНА
СКИ - ТУРИНГ
КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ
по планинарство
ВИА-ФЕРАТИ
в България и по света
БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПЛАНИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ
ПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТА
ОКЕАНИЯ
ДЕТСКА ПЛАНИНАРИЯ
КАКВИ ПРЕХОДИ
НАУЧНОПОПУЛЯРНИ
ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ
изкачвания и траверси
ВОДОПАДИ И КАНЬОНИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
НОЩНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ
ЗА УЧЕНИЦИТЕ
ПЛАНИНСКИТЕ ПЪРВЕНЦИ
ЕКСКУРЗИИ
КАКВИ МАРШРУТИ
КОНГРЕСЕН ТУРИЗЪМ
.
НОВА ГОДИНА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
3-ти март
26-30 април - Великден
1-ви май
6-ти май - Гергьовден
24-ти май
6-ти септември
22-ри септември
Коледа
Нова година
ПРЕХОДИ СЪС СНЕГОХОДКИ
ПРЕХОДИ СЪС СКИ – ски туринг
ДИНАМИЧНИ ЗИМНИ ПРЕХОДИ
ТРУДНИ И ЕКСТРЕМНИ
ВСИЧКИ ЗИМНИ
РИЛА
ПИРИН
РОДОПИ
СТАРА ПЛАНИНА
СРЕДНА ГОРА
ПЛАНИНИТЕ ОКОЛО СОФИЯ
ПЛАНИНИТЕ НА КРАИЩЕТО
ОСОГОВО
БЕЛАСИЦА
СЛАВЯНКА
ОГРАЖДЕН-МАЛЕШЕВСКА- ВЛАХИНА
СТРАНДЖА И САКАР
ВИТОША
ОЛИМП
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПРОКЛЕТИЯ (Динарски планини)
ДУРМИТОР (Динарски планини)
КАРПАТИТЕ
АЛБАНИЯ
БОСНА И ХЕРЦОГОВИНА
ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ - ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВИТЕ
КОСОВО
МАКЕДОНИЯ
РУМЪНИЯ
СЛОВЕНИЯ
СЪРБИЯ
ТУРЦИЯ
ЧЕРНА ГОРА
ХЪРВАТСКА
АМЕРИКА
АКОНКАГУА - първенецът на Америка
КУБА - Сиера Маестра (Пико Туркино - 1974) и националните паркове
ПЕРЛИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА
ПЕРУ
АФРИКА
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ
КИЛИМАНЖАРО
СИМИЕМ
МАУНТ КЕНИАН
АЗИЯ
АРАРАТ
ЕРДЖИЕС
ЕВРОПА
ОЛИМП
АЛПИТЕ
КАВКАЗ
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ
ПИРИНЕИТЕ
КАРПАТИТЕ
ТАТРИТЕ
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ
АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ
ОСТРОВ МАДЕЙРА
СИЦИЛИЯ
КОРСИКА
САРДИНИЯ
ИСЛАНДИЯ
РУСИЯ
ОКЕАНИЯ
Възрастова група 1-3 клас
Възрастова група 4-6 клас
ЛЕКИ
ДИНАМИЧНИ
ТРУДНИ
ЕКСТРЕМНИ
ЕКСТРЕМНИ ПЛАНИНСКИ МАРШРУТИ
БИВАЦИ и ОЦЕЛЯВАНЕ
СКАЛНИ МАРШРУТИ
ЕКСКУРЗИИ в СТРАНАТА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
ЗА НАЧИНАЕЩИ
ЗА СРЕДНО-НАПРЕДНАЛИ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ЗА ОПИТНИ
Делови пътувания в страната и чужбина
Организация на конференции, семинари, кръгли маси
Обучения 


26 Септември 2012
ДОЛОМИТИТЕ 2012

25 Септември 2012
КАРПАТИТЕ - МОЛДОВЯНУ и НЕГОЮ 2012

06 Август 2012
ФРЕНСКИТЕ ВОГЕЗИ, БАВАРИЯ И ТИРОЛ

06 Август 2012
ДУРМИТОР 2012

19 Май 2012
КАНАРСКИ ОСТРОВИ 2012


НАЧАЛОПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТААФРИКА КИЛИМАНДЖАРО и ВЕЛИКАТА МИГРАЦИЯ (фото сафари)КИЛИМАНДЖАРО и ВЕЛИКАТА МИГРАЦИЯ (фото сафари)
13 дни
Планински водач: Тихомир Димитров

Терен: динамичен/труден
Денивелации: +1190м/ -2100м
Преходи: 5-12 часа на ден
Маршрут: напреднали (средно напреднали в отлична физическа форма)
КИЛИМАНДЖАРО и ВЕЛИКАТА 
МИГРАЦИЯ (фото сафари) - КИЛИМАНДЖАРО и ВЕЛИКАТА 
МИГРАЦИЯ (фото сафари)

Над безкрайните савани на Танзания и Кения се издига Килиманджаро. Покрит с вечен сняг, неговият най- висок връх Ухуру (5896 метра) е най-високият връх на Африка и един от Седемте върха – първенци на континентите. Елате на пътешествие до съцето на Африка - от най- високите и ледници до кипящите от живот савани! Ще се впуснем във фотосафари из Серенгети, Нгоронгоро, Тарангири и ще станем свидетели на едно от най-впечатляващите събития в животинския свят – Великата Миграция. Ще посетим село на Масайте, едно от най-дивите племена номади в света. Африка ви очаква!

За информация:
тел. 02/ 944 36 80ДАТА ЦЕНАРЕЗЕРВИРАНЕ
ВЪПРОСИ КЪМ ЕКСКУРЗИЯТА
Име:
Телефон:
E-mail:
Въведи код за проверка:

1 ДЕН
Сборен пункт – летище София, Терминал 2.
Полет до международното летище на Килиманджаро

2 ДЕН
Кацане на международното летище в Килиманджаро.
Трансфер до хотел в подножието на националния парк Килиманджаро.
Настаняване в хотел в Аруша/Моши.
Вечеря и нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Трансфер до входа Марангу на Национален парк Килиманджаро (около 1880 м), разположен в югоизточната страна на планината. По пътя ще имаме възможност да се насладим на заснежения връх на африканския първенец. Среща с екипа от носочаи и местните английско-говорящи водачи и регистрация в центъра на парка. Пешеходен преход около 5 часа до хижа Мандара през плантации за кафе и джунгла. Гората кипи от живот и по пътя може да видим многобройни птици, колобуси и други видове маймуни, разноцветни лишеи и мъхове и орхидеи допълват картината. Хижа Мандара (около 2700 метра) представлява няколко бунгала с двуетажни легла. Настаняване. Обяд и вечеря. Възможност за разходка до близкия кратер на връхчето Маунди от където има красива гледка над тропическата гора. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. След кратко стръмно изкачване през тропическата гора, излизаме на открито в алпийския пояс. Пред нас се изправят двата върха Кибо и Мавензи. Днес ще направим преход около 7 часа и около 1000 метра изкачване до хижа Хоромбо 3800 м, през открити мочурища и плата осеяни с гигантски лобелии. Хижата е разположена в подножието на красивия връх Мавензи и е с много подобни сгради като тези на хижа Мандара. Обяд и вечеря.

5 ДЕН
Закуска. Добрата аклиматизация и премереното темпо по време на ходене са най-добрата рецепта за изкачване на върха. Затова този ден е определен като ден за аклиматизация. Ще се отправим на преход до подножието на връх Мавензи и ще достигнем височина около 4600 метра. По пътя ще посетим и интересни скали с шарки като на зебра. Възможност за връщане по алтернативен маршрут  Връщане в хижата. Добрата почивка след всеки преход на тази височина повишава възможностите на организма за добра аклиматизация и възстановяване. Отдавме се на почивка. Вечеря и нощувка в хижата.

6 ДЕН
Закуска. Днешният седем часов преход ще ни преведе през вече по скалистия осеян с лобелии и вечнозелени растения пейзаж. Подсичайки връх Мавензи преминаваме покрай последния извор с питейна вода и илизаме на полупостинната седловина между Мавензи и Кибо. Пристигаме в хижа Кибо на около 4700 метра надморска височина. Настаняване и обяд. Преглед на багажа за финалното изкачване и свеждането му до абсолютния минимум. Вечеря. Време е за почивка, защото изкачването ще започне около полунощ. Нощувка.

7 ДЕН
Ставане преди полунощ и закуска. Днес ще бъде най- трудния и продължителен ден. Отправяме се към стръмният склон водещ към кратера на връх Кибо. Пътеката вие на къси серпентини по сипея, който е все още замръзнал и лесен за преминаване. След около 2 часа достигаме пещерата на Ханс Майер, кръстена на германския геолог направил първото изкачване на Килиманджаро. Още 3 часа стръмно изкачване и достигаме ръба на кратера и така наречения Гилман Поинт на височина 5685 метра. Вече се зазорява и от тук ще се насладим на впечатляващ изгрев над връх Мавензи. Слънцето ни дава сили за последните 2 часа, които ше преминат по кратерният ръб и достигане на най-високата му точка. Достига ме връх Ухуро или Кибо на 5896 метра – най- високият връх н а Африка и един от Седемте върха! Обратният път (3 часа) ще ни отведе до хижа Кибо за кратка почивка и обяд. Отправяме се към хижа Хоромбо. Настаняване и заслужена почивка.
Вечеря и нощувка.

8 ДЕН
Закуска. Слизане през хижа Мандара към Марангу. Тук ще се разделим с нашият екип от планината. Трансфер до Аруша.
Настаняване в хотел.
Организирана вечеря и нощувка.

9 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Национален парк Тарангири. Той е от най- красивите в Африка и е разположено в Източноафриканската рифова долина. Територията на парка приютява огромнен по количество и разнообразие животински свят. Тук ще имаме възможност да наблюдаваме и уникалните катерещи се по дървета лъвове. Тук в клоните на многобройните акациеви гори те прекарват горещите следобеди. Парка се нарежда на едно от първите места по гъстота на слонове на кв.км. Сафари в района с наблюдение на различни животни. Привечер – отпътуване за малък хотел (или лоджия) в саваната.
Настаняване.
Организирана вечеря и нощувка.

10 ДЕН
Закуска. Отпътуване за национален парк Серенгети. Парка е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще присъстваме на Великата Миграция - над 2 милиона животни, които се придвижват в търсене на храна и място на което да родят малките си! Тук може да наблюдаваме „Петте големи” животни - лъвовете, леопардите, слоновете, носорозите, както и кафърски биволи. Пикник за обяд. Привечер отпътуване за малък хотел (или лоджия) в саваната.
Настаняване.
Организирана вечеря и нощувка.

11 ДЕН
Закуска. Отпътуване за кратера Нгоронгоро. По пътя ще посетим село на Масайте, едно от най-дивите племена номади в света! Това е вулкан, угаснал преди около 250 000 години. Мощните взривове унищожили върха му и оформили кратер със съвършена куполобразна форма. Той е най-големият кратер на вулкан на Земята с диаметър 20 км., чиито стени се издигат стръмно на височина 600 м от дъното му, което днес представлява обширна долина с площ от 260 кв.км, която е едно от най-гъсто заселените с диви животни (около 30 000) места в Африка.
Настаняване в хотел (лоджия).
Организирана вечеря и нощувка.

12 ДЕН
Закуска. Посещение на световно известният резерват – кратерът Нгоронгоро. Тук се срещат 50 вида едри бозайници (лъвове, слонове, носорози, хипопотами, няколко вида антилопи, африкански маймуни, павиани, брадавичести свине и хиени.) Има и над 200 вида птици (щрауси, патици и токачки). Всяка година след обилните дъждове от декември до май пасищата на кратера стават изумрудено зелени, отрупани с розови, жълти, сини и бели цветчета от петуния, лупина, маргаритка и рядка синя детелина, виреещи върху богатата вулканична почва.
Отпътуване за Аруша и настаняване в хотел.
Заключителна вечеря на групата (на свободна консумация) в препоръчан от домакините ресторант.

13 ДЕН
Закуска. Свободен предиобяд в Аруша. възможност за пазаруване на сувенири и самостоятелна разходка. В 12:00 часа освобождаване нахотела и трансфур до международното летище на Килимаджаро.
Полет за България
Кацане на летище София + 1 ден


ПОЯСНЕНИЯ:ПРЕХОДИ: 5-12 часа на ден
ТЕРЕН: динамичен-труден
ЦЕНА: 7775 лв – важи при ранно записване и капариране до 31 ноември 2019 г.
Цената включва:
- самолетен билет София – Килимаджаро – София
- всички вътрешни трансфери в Танзания
- 3 нощувки в хотел
- 5 нощувки в хижи
- 3 нощувки във хотел в саваната
- планински водач на „Бюро Радецки
- местен английско-говорящ планински водач
- английско-говорящ сафари водач-шофьор
- носачи*
- готвач **
- входове и такси за националните паркове и хижи
- всички хранения описани в програмата (10 закуски, 10 обяда, 10 вечери)
* Багажът се носи от носачи или транспортни средства.
Дневните преходи в планината и по време на сафарито се извършват с малка раничка, с нужните неща за прехода предвиден за деня
** Всички задължения по организиране на готвенето на храна и др. се поемат от персонала – водачи и готвачи

ЦЕНА: 6850 лв – цена след 31.11.2019.
Цената включва всички изброени по-горе услуги с изключение на самолетния билет

ВАЖНО: След изтичане на срока за ранно записване самолетният билет се заплаща отделно по текущите цени на авиокомпанията
Допълнителни разходи извън цената на екскурзията:
Бакшиши за екипа (водачи, готвачи, носачи и шофьори) - около 100 долара на човек
Всички хранения извън упоменатите в програмата
Напитки
Лични разходи
Танзанийска виза - 50 евро, която се заплаща на границата индивидуално.

ЦЕНАТА е валидна при група от 8 туристи
ЕКСКУРЗИЯТА се осъществява при записани 8 туристи
ЦЕНА за специални клиенти при записване след 31.11.2019 – 6750 лева (без включен самолетен билет)[ « назад ] Изпрати на приятелИзпрати на приятел РазпечатайРазпечатай [ нагоре ]


www.buro-radetsky.bg © 2020 Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават