ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ    
ЗА НАС    
КОНТАКТИ    
СНИМКИ    
НАЕМ БУСЧЕ - 8+1    
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ ВАС
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
ПЛАЩАНЕ и БАНКОВИ СМЕТКИ
ЕКИП
ТИХОМИР ДИМИТРОВ
ИЗБРАНО ОТ ЕКСКУРЗИИТЕ
СНИМКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ
ФИАТ СКУДО
ОПЕЛ ВИВАРО
НАКЪДЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
КАКВИ ПРЕХОДИ
КАКВИ МАРШРУТИ
КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ
по планинарство
ЗИМНАТА ПЛАНИНА
НАКЪДЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ
БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПЛАНИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ
ПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТА
ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ
изкачвания и траверси
ВОДОПАДИ И КАНЬОНИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
НОЩНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ
ПЕЩЕРИ
ЗА УЧЕНИЦИТЕ
ПЛАНИНСКИТЕ ПЪРВЕНЦИ
.
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
ЛЕКИ
ДИНАМИЧНИ
ТРУДНИ
ЕКСТРЕМНИ
ЗА НАЧИНАЕЩИ
ЗА СРЕДНО-НАПРЕДНАЛИ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ЗА ОПИТНИ
ПРЕХОДИ СЪС СНЕГОХОДКИ
ПРЕХОДИ СЪС СКИ – ски туринг
ДИНАМИЧНИ ЗИМНИ ПРЕХОДИ
ТРУДНИ И ЕКСТРЕМНИ
ВСИЧКИ ЗИМНИ
3-ти март
6-9 април - Великден
1-ви май
6-ти май - Гергьовден
24-ти май
6-ти септември
22-ри септември
Коледа
Нова година
РИЛА
ПИРИН
РОДОПИ
СТАРА ПЛАНИНА
СРЕДНА ГОРА
СТРАНДЖА И САКАР
СЛАВЯНКА
БЕЛАСИЦА
ОСОГОВО
ОГРАЖДЕН-МАЛЕШЕВСКА- ВЛАХИНА
ПЛАНИНИТЕ на КРАИЩЕТО
ПЛАНИНИТЕ ОКОЛО СОФИЯ
ОЛИМП
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПРОКЛЕТИЯ (Динарски планини)
ДУРМИТОР (Динарски планини)
КАРПАТИТЕ
АЛБАНИЯ
БОСНА И ХЕРЦОГОВИНА
ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ - ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВИТЕ
КОСОВО
МАКЕДОНИЯ
РУМЪНИЯ
СЛОВЕНИЯ
СЪРБИЯ
ТУРЦИЯ
ЧЕРНА ГОРА
ХЪРВАТСКА
АМЕРИКА
АКОНКАГУА - първенецът на Америка
КУБА - Сиера Маестра (Пико Туркино - 1974) и националните паркове
ПЕРЛИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА
АФРИКА
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ
КИЛИМАНЖАРО
СИМИЕМ
МАУНТ КЕНИАН
АЗИЯ
АРАРАТ
ЕВРОПА
ОЛИМП
АЛПИТЕ
КАВКАЗ
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ
ПИРИНЕИТЕ
КАРПАТИТЕ
ТАТРИТЕ
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ
АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ
ОСТРОВ МАДЕЙРА
СИЦИЛИЯ
КОРСИКА
ИСЛАНДИЯ
РУСИЯ
ЕКСТРЕМНИ ПЛАНИНСКИ МАРШРУТИ
БИВАЦИ и ОЦЕЛЯВАНЕ
СКАЛНИ МАРШРУТИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
ТРЕТИ / ЧЕТВЪРТИ клас
ПЕТИ / ШЕСТИ клас
МЛАДЕЖИ
ЕКСКУРЗИИ в СТРАНАТА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
ЕКСКУРЗИИ в ЧУЖБИНА
ЗЕЛЕНИ УЧИЛИЩА
СКИ ВАКАНЦИИ
НА МОРЕ 


26 Септември 2012
ДОЛОМИТИТЕ 2012

25 Септември 2012
КАРПАТИТЕ - МОЛДОВЯНУ и НЕГОЮ 2012

06 Август 2012
ФРЕНСКИТЕ ВОГЕЗИ, БАВАРИЯ И ТИРОЛ

06 Август 2012
ДУРМИТОР 2012

19 Май 2012
КАНАРСКИ ОСТРОВИ 2012


НАЧАЛОПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТААФРИКА КИЛИМАНДЖАРО И ВЕЛИКАТА МИГРАЦИЯКИЛИМАНДЖАРО И ВЕЛИКАТА МИГРАЦИЯ
12 дни
Код на програмата : АФР - 3
Планински водач:
КИЛИМАНДЖАРО И ВЕЛИКАТА 
МИГРАЦИЯ  - КИЛИМАНДЖАРО И ВЕЛИКАТА 
МИГРАЦИЯ

Над безкрайните савани на Танзания и Кения се издига Килиманджаро. Покрит с вечен сняг, неговият най- висок връх Ухуру (5896 метра) е най-високият връх на Африка и един от Седемте върха – първенци на континентите. Елате на пътешествие до съцето на Африка - от най- високите и ледници до кипящите от живот савани! Ще се впуснем във фотосафари из Нгоронгоро и около езерото Маняра и ще станем свидетели на едно от най-впечатляващите събития в животинския свят – Великата Миграция. Африка ви очаква!

За информация:
тел. 02/ 944 36 80ДАТА ЦЕНАРЕЗЕРВИРАНЕ
11.02.2019
Цената не включва самолетен билет.
6850.00 лвРЕЗЕРВИРАЙ
Ранно записване и капариране преди 30.08.2019 с включен самолетен билет7775.00 лвРезервирай дата 11.02.2019 на КИЛИМАНДЖАРО И ВЕЛИКАТА 
МИГРАЦИЯ  »
ВЪПРОСИ КЪМ ЕКСКУРЗИЯТА
Име:
Телефон:
E-mail:
Въведи код за проверка:

1 ДЕН
Сборен пункт – Летище София, Терминал 2 в 8:00 часа.Полет София-Истанбул-София. Пристигане на летище Ататюрк , време за обяд и полет Истанбул – Танзания – полета трае около 7 часа. Пристигане на летище Килиманджаро около 01:30 часа на следващата сутрин. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Трансфер до входа Марангу на Национален парк Килиманджаро (около 1880 метра) разположен в югоизточната страна на планината. По пътя ще имаме възможност да се насладим на заснежения връх на африканския първенец. Среща с екипа от носочаи и местните английско-говорящи водачи и регистрация в центъра на парка. Пешеходен преход около 5 часа до хижа Мандара през плантации за кафе и джунгла. Гората кипи от живот и по пътя може да видим многобройни птици, колобуси и други видове маймуни, разноцветни лишеи и мъхове и орхидеи допълват картината. Хижа Мандара (около 2700 метра) представлява няколко бунгала с двуетажни легла. Настаняване. Обяд и вечеря. Възможност за разходка до близкия кратер на връхчето Маунди от където има красива гледка над тропическата гора. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. След кратко стръмно изкачване през тропическата гора, излизаме на открито в алпийския пояс. Пред нас се изправявт двата върха Кибо и Мавензи. Днес ще направим преход около 7 часа и около 1000 метра изкачване до хижа Хоромбо, през открити мочурища и плата осеяни с гигантски лобелии. Хижата е разположена в подножието на красивия връх Мавензи и е с много подобни сгради като тези на хижа Мандара. Обяд и вечеря.

4 ДЕН
Закуска. Добрата аклиматизация и премереното темпо по време на ходене са най-добрата рецепта за изкачване на върха. Затова този ден е определен като ден за аклиматизация. Ще се отправим на преход до подножието на връх Мавензи и ще достигнем височина около 4600 метра. По пътя ще посетим и интересни скали с шарки като на зебра. Възможност за връщане по алтернативен маршрут  Връщане в хижата. Добрата почивка след всеки преход на тази височина повишава възможностите на организма за добра аклиматизация и възстановяване. Отдавме се на почивка. Вечеря и нощувка в хижата.

5 ДЕН
Закуска. Днешният седем часов преход ще ни преведе през вече по скалистия осеян с лобелии и вечнозелени растения пейзаж. Подсичайки връх Мавензи преминаваме покрай последния извор с питейна вода и илизаме на полупостинната седловина между Мавензи и Кибо. Пристигаме в хижа Кибо на около 4700 метра надморска височина. Настаняване и обяд. Преглед на багажа за финалното изкачване и свеждането му до абсолютния минимум. Вечеря. Време е за почивка, защото изкачването ще започне около полунощ. Нощувка.

6 ДЕН
Ставане преди полунощ и закуска. Днес ще бъде най-трудния и продължителен ден. Отправяме се към стръмният склон водещ към кратера на връх Кибо. Пътеката вие на къси серпентини по сипея, който е все още замръзнал и лесен за преминаване. След около 2 часа достигаме пещерата на Ханс Майер, кръстена на германския геолог направил първото изкачване на Килиманджаро. Още 3 часа стръмно изкачване и достигаме ръба на кратера и така наречения Гилман Поинт на височина 5685 метра. Вече се зазорява и от тук ще се насладим на впечатляващ изгрев над връх Мавензи. Слънцето ни дава сили за последните 2 часа, които ше преминат по кратерният ръб и достигане на най-високата му точка. Достига ме връх Ухуро или Кибо на 5896 метра – най-високият връх н а Африка и един от Седемте върха! Обратният път (3 часа) ще ни отведе до хижа Кибо за кратка почивка и обяд. Отправяме се към хижа Хоромбо. Настаняване и заслужена почивка. Вечеря и нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Слизане през хижа Мандара към Марангу. Тук ще се разделим с нашият екип от планината. Трансфер до Аруша. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Национален парк езеро Маняра. Езерото е едно от най-красивите в Африка и е разположено в Източноафриканската рифова долина. Територията на парка приютява огромнен по количество и разнообразие животински свят. Тук ще имаме възможност да наблюдаваме и уникалните катерещи се по дървета лъвове. Тук в клоните на многобройните акациеви гори те прекарват горещите следобеди. Парка се нарежда на едно от първите места по гъстота на слонове на кв.км. Целодневно сафари в района на езерото за наблюдение на животни. Пикник в района на езерото. Привечер – отпътуване за малък хотел в саваната. Настаняване. Вечеря и нощувка.

9 ДЕН
Закуска. Отпътуване за национален парк Серенгети. Парка е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще присъстваме на Великата Миграция - над 2 милиона животни, които се придвижват в търсене на храна и място на което да родят малките си! Тук може да наблюдаваме „Петте големи” животни - лъвовете, леопардите, слоновете, носорозите, както и кафърски биволи. Пикник за обяд. Целодневно сафари в района на езерото за наблюдение на животни. Привечер – отпътуване за малък хотел в саваната. Настаняване. Вечеря и нощувка.

10 ДЕН
Закуска. Отпътуване за кратера Нгоронгоро. По пътя ще видим много от представителите на животинският свят на саваната. Пикник за обяд. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

11 ДЕН
Закуска. разглеждане на саваната на път за Аруша. възможност за попътно пазаруване. Пикник за обяд. Късно следобед – отпътуване за летище Килиманджаро.

12 ДЕН
Около полунощ - полет Килиманджаро – Истанбул и кацане около 11:00. Време за обяд и кратка разходка из центъра на Истанбул. Привечер – полет Истанбул – София и кацане на Летище София около 23:00 часа.Край на услугите.


ПОЯСНЕНИЯ:ПРЕХОДИ: 5-14 часа на ден
ТЕРЕН: динамичен-труден
ЦЕНА: 7775 лв – важи при ранно записване и капариране до 30 септември 2017 г.
Цената включва:
- самолетен билет София – Килимаджаро – София
- всички вътрешни трансфери в Танзания
- 2 нощувки в хотел
- 5 нощувки в хижи
- 3 нощувки във вили в саваната
- планински водач на „Бюро Радецки
- 2-ма местни английско-говорящи планински водачи
- английско-говорящ сафари водач- шофьор
- носачи*
- готвач **
- входове и такси за националните паркове и хижи
- всички хранения описани в програмата (10 закуски, 10 обяда, 9 вечери)
* Целият Ви багаж ще се носи от носачи или транспортни средства. Единственият багаж който ще носите, е раничка с нужните неща за прехода предвиден за деня
** Всички задължения по организиране на готвенето на храна и др. се поемат от персонала – водачи и готвачи

ЦЕНА: 6850 лв – цена след 30.09.2017. Включва: Всички изброени по-горе услуги с изключение на самолетния билет

ВАЖНО: След изтичане на срока за ранно записване самолетния билет се закупува при потвърждаване на екскурзията и се заплаща отделно по текущите цени на авиокомпанията

Допълнителни разходи извън цената на екскурзията:
Бакшиши за екипа (водачи, готвачи, носачи и шофьори)
Всички хранения извън упоменатите в програмата
Напитки
Лични разходи
Танзанийска виза
Разходи за разглеждане на Истанбул
ЦЕНАТА е валидна при група от 8 туристи
ЕКСКУРЗИЯТА се осъществява при записани 8 туристи
ЦЕНА за специални клиенти при записване след 30.09.2016 – 5625 лева (без включен самолетен билет)[ « назад ] Изпрати на приятелИзпрати на приятел РазпечатайРазпечатай [ нагоре ]


www.buro-radetsky.bg © 2018 Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават