ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ    
ЗА НАС    
КОНТАКТИ    
СНИМКИ    
НАЕМ БУСЧЕ - 8+1    
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ
НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ ВАС
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
ПЛАЩАНЕ и БАНКОВИ СМЕТКИ
ЕКИП
ТИХОМИР ДИМИТРОВ
ИЗБРАНО ОТ ЕКСКУРЗИИТЕ
СНИМКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЕКСКУРЗИИ
ФИАТ СКУДО
ОПЕЛ ВИВАРО
НОВА ГОДИНА
КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ
по планинарство
НАКЪДЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПЛАНИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ
ПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТА
НАКЪДЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ
ДЕТСКА ПЛАНИНАРИЯ
КАКВИ ПРЕХОДИ
НАУЧНОПОПУЛЯРНИ
ЗИМНАТА ПЛАНИНА
ВИСОКИТЕ ПЛАНИНИ
изкачвания и траверси
ВОДОПАДИ И КАНЬОНИ
ПРИКЛЮЧЕНИЯ
НОЩНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ
ЗА УЧЕНИЦИТЕ
ПЛАНИНСКИТЕ ПЪРВЕНЦИ
ЕКСКУРЗИИ
.
КАКВИ МАРШРУТИ
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
РИЛА
ПИРИН
РОДОПИ
СТАРА ПЛАНИНА
СРЕДНА ГОРА
ПЛАНИНИТЕ ОКОЛО СОФИЯ
ПЛАНИНИТЕ НА КРАИЩЕТО
ОСОГОВО
БЕЛАСИЦА
СЛАВЯНКА
ОГРАЖДЕН-МАЛЕШЕВСКА- ВЛАХИНА
СТРАНДЖА И САКАР
ОЛИМП
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
ПРОКЛЕТИЯ (Динарски планини)
ДУРМИТОР (Динарски планини)
КАРПАТИТЕ
АЛБАНИЯ
БОСНА И ХЕРЦОГОВИНА
ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ - ПЛАНИНИТЕ НА ОСТРОВИТЕ
КОСОВО
МАКЕДОНИЯ
РУМЪНИЯ
СЛОВЕНИЯ
СЪРБИЯ
ТУРЦИЯ
ЧЕРНА ГОРА
ХЪРВАТСКА
АМЕРИКА
АКОНКАГУА - първенецът на Америка
КУБА - Сиера Маестра (Пико Туркино - 1974) и националните паркове
ПЕРЛИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА
АФРИКА
АТЛАСКИТЕ ПЛАНИНИ
КИЛИМАНЖАРО
СИМИЕМ
МАУНТ КЕНИАН
АЗИЯ
АРАРАТ
ЕВРОПА
ОЛИМП
АЛПИТЕ
КАВКАЗ
ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ
ПИРИНЕИТЕ
КАРПАТИТЕ
ТАТРИТЕ
ДИНАРСКИТЕ ПЛАНИНИ
КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ
АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ
ОСТРОВ МАДЕЙРА
СИЦИЛИЯ
КОРСИКА
ИСЛАНДИЯ
РУСИЯ
3-ти март
6-9 април - Великден
1-ви май
6-ти май - Гергьовден
24-ти май
6-ти септември
22-ри септември
Коледа
Нова година
Възрастова група 1-3 клас
Възрастова група 4-6 клас
ЛЕКИ
ДИНАМИЧНИ
ТРУДНИ
ЕКСТРЕМНИ
ПРЕХОДИ СЪС СНЕГОХОДКИ
ПРЕХОДИ СЪС СКИ – ски туринг
ДИНАМИЧНИ ЗИМНИ ПРЕХОДИ
ТРУДНИ И ЕКСТРЕМНИ
ВСИЧКИ ЗИМНИ
ЕКСТРЕМНИ ПЛАНИНСКИ МАРШРУТИ
БИВАЦИ и ОЦЕЛЯВАНЕ
СКАЛНИ МАРШРУТИ
ЕКСКУРЗИИ в СТРАНАТА
ЕДНОДНЕВНИ
ДВУДНЕВНИ
ТРИДНЕВНИ
ЗА НАЧИНАЕЩИ
ЗА СРЕДНО-НАПРЕДНАЛИ
ЗА НАПРЕДНАЛИ
ЗА ОПИТНИ 


26 Септември 2012
ДОЛОМИТИТЕ 2012

25 Септември 2012
КАРПАТИТЕ - МОЛДОВЯНУ и НЕГОЮ 2012

06 Август 2012
ФРЕНСКИТЕ ВОГЕЗИ, БАВАРИЯ И ТИРОЛ

06 Август 2012
ДУРМИТОР 2012

19 Май 2012
КАНАРСКИ ОСТРОВИ 2012


НАЧАЛОПЛАНИНИТЕ ПО СВЕТААФРИКА КИЛИМАНДЖАРО (5892)
и резерватите Серенгети, Нгоронгоро и МаняраКИЛИМАНДЖАРО (5892)
и резерватите Серенгети, Нгоронгоро и Маняра
12 дни
Терен: динамичен/труден
Денивелации: +1190м/ -2100м
Преходи: 5-12 часа на ден
Маршрут: напреднали (средно напреднали в отлична физическа форма)
Планински водач: Тихомир Димитров
КИЛИМАНДЖАРО (5892)
<br>и резерватите Серенгети, 
Нгоронгоро и Маняра - КИЛИМАНДЖАРО (5892)
<br>и резерватите Серенгети, 
Нгоронгоро и Маняра

Над безкрайните савани на Танзания и Кения се издига вулкана – гигант Килиманджаро.
Покрит с вечен сняг неговият най-висок връх Ухуру (5892 метра) е най-високият връх на Африка и един от Седемте върха – първенци на континентите.
Елате на пътешествие до сърцето на Африка за да достигнем до най-високите континентални ледници, издигащи се над кипящите от живот савани!
Искаш да стъпиш на четвъртият най-висок континентален връх в света?
Искаш ли да се потопиш в изпълнения с многообразие и пищност животински свят на саваната, сред стадата от антилопи, зебри, слонове и различните представители на на рода котки и други хищници в резерватите Серенгети, Нгоронгоро и Маняра?

Сега е твоят шанс!

За информация:
тел. 02/ 944 36 80ДАТА ЦЕНАРЕЗЕРВИРАНЕ
ВЪПРОСИ КЪМ ЕКСКУРЗИЯТА
Име:
Телефон:
E-mail:
Въведи код за проверка:

1 ДЕН
Сборен пункт – Летище София, Терминал 2 в 8:00 часа.Полет София-Истанбул-Килиманджаро. Пристигаме на летище Ататюрк. В Истанбул ще имаме около 5 часа между двата полета и преценяваме дали да посетим реставрираната черква "Свети Стефан" на Златния рог или ще се задоволим с класическия център в района на Султанахмет - "Синята джамия", "Света София" и Хиподрума. В 18 часа летим за Танзания. Пристигане на летище Килиманджаро около 01:30 на следващия ден. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН
Късна закуска и сух пакет за обяд. Трансфер до входа Марангу на Национален парк Килиманджаро (около 1880 метра) разположен в югоизточната страна на планината. По пътя ще имаме възможност да се насладим на заснежения връх на африканския първенец. Среща с екипа от носочаи и местните английско-говорящи водачи и регистрация в центъра на парка. Пешеходен преход около 5 часа до хижа Мандара през плантации за кафе и джунгла. Гората кипи от живот и по пътя може да видим многобройни птици, колобуси и други видове маймуни, разноцветни лишеи и мъхове и орхидеи допълват картината. Хижа Мандара (около 2700 метра) представлява няколко бунгала с двуетажни легла. Настаняване и вечеря. Обяд и вечеря. Възможност за разходка до близкия кратер на връхчето Маунди от където има красива гледка над тропическата гора. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. След кратко стръмно изкачване през тропическата гора, излизаме на открито в алпийския пояс. Пред нас се изправявт двата върха Кибо и Мавензи. Днес ще направим преход около 7 часа и около 1000 метра изкачване до хижа Хоромбо, през открити мочурища и плата осеяни с гигантски лобелии. Хижата е разположена в подножието на красивия връх Мавензи и е с много подобни сгради като тези на хижа Мандара. Обяд и вечеря.

4 ДЕН
Закуска. Добрата аклиматизация и премереното темпо по време на ходене са най-добрата рецепта за изкачване на върха. Затова този ден е определен като ден за аклиматизация. Ще се отправим на преход до подножието на връх Мавензи и ще достигнем височина около 4600 метра. По пътя ще посетим и интересни скали с шарки като на зебра. Възможност за връщане по алтернативен маршрут  Връщане в хижата. Добрата почивка след всеки преход на тази височина повишава възможностите на организма за добра аклиматизация и възстановяване. Отдавме се на почивка. Вечеря и нощувка в хижата.

5 ДЕН
Закуска. Днешният седем часов преход ще ни преведе през вече по скалистия осеян с лобелии и вечнозелени растения пейзаж. Подсичайки връх Мавензи преминаваме покрай последния извор с питейна вода и илизаме на полупостинната седловина между Мавензи и Кибо. Пристигаме в хижа Кибо на около 4700 метра надморска височина. Настаняване и обяд. Преглед на багажа за финалното изкачване и свеждането му до абсолютния минимум. Вечеря. Време е за почивка, защото изкачването ще започне около полунощ. Нощувка.

6 ДЕН
Ставане преди полунощ и закуска. Днес ще бъде най- трудния и продължителен ден. Отправяме се към стръмният склон водещ към кратера на връх Кибо. Пътеката вие на къси серпентини по сипея, който е все още замръзнал и лесен за преминаване. След около 2 часа достигаме пещерата на Ханс Майер, кръстена на германския геолог направил първото изкачване на Килиманджаро. Още 3 часа стръмно изкачване и достигаме ръба на кратера и така наречения Гилман Поинт на височина 5685 метра. Вече се зазорява и от тук ще се насладим на впечатляващ изгрев над връх Мавензи. Слънцето ни дава сили за последните 2 часа, които ше преминат по кратерният ръб и достигане на най- високата му точка. Достига ме връх Ухуро или Кибо на 5892 метра – най-високият връх на Африка! Обратният път (3 часа) ще ни отведе до хижа Кибо за кратка почивка и обяд. Отправяме се към хижа Хоромбо. Настаняване и заслужена почивка. Вечеря и нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Слизане през хижа Мандара към Марангу. Тук ще се разделим с нашият екип от планината. Трансфер до Аруша. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Национален парк езеро Маняра. Езерото е едно от най- красивите в Африка и е разположено в Източноафриканската рифова долина. Територията на парка приютява огромнен по количество и разнообразие животински свят. Тук ще имаме възможност да наблюдаваме и уникалните катерещи се по дървета лъвове. Тук в клоните на многобройните акациеви гори те прекарват горещите следобеди. Парка се нарежда на едно от първите места по гъстота на слонове на кв.км. Целодневно сафари в района на езерото за наблюдение на животни. Пикник в района на езерото. Привечер – отпътуване за малък хотел в саваната. Настаняване. Вечеря и нощувка.

9 ДЕН
Закуска. Отпътуване за национален парк Серенгети. Парка е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Тук може да наблюдаваме „Петте големи” животни - лъвовете, леопардите, слоновете, носорозите, както и кафърски биволи. Пикник за обяд. Целодневно сафари в района на езерото за наблюдение на животни. Привечер – отпътуване за малък хотел в саваната. Настаняване. Вечеря и нощувка.

10 ДЕН
Закуска. Отпътуване за кратера Нгоронгоро. Целодневно сафари в кратера Нгоронгоро. Някога действащ вулкан днес Нгоронгоро е един от най-големите кратери на Земята. Обявен за резерват и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Тук е едно от местата с най-голямо съсредоточаване на диви животни в Африка. Пикник за обяд в кратера. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

11 ДЕН
Закуска. Полудневна програма в саваната, пикник за обяд и отпътуване за Аруша. Надвечер - пристигане и настаняване в хотел. Свободно време за разходки, покупка на сувенири и вечеря на свободна консумация.
Устройваме си гала-вечеря по случай успешно завършване на екскурзията в ресторанта на хотела или в проверен в града! Нощувка.

12 ДЕН
Ранно ставане и трансфер до летище Килиманджаро за полета до Истанбул в 06:00 часа.
Кацаме в Истанбул в около 13:часа и в София около 17:00 часа


ПОЯСНЕНИЯ:


ЦЕНИ:
- 7770 лв – за ранно записване и капариране до 28 февруари 2018 г. с включен самолетен билет
- 6660 - за записване и капариране след 01.март 2018 година. цената не включва самолетен билет
- 6555 - цена за специални клиенти след 01.03.02018 година

ЦЕНЕТА ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет София – Килиманджаро – София;
- всички вътрешни трансфери в Танзания;
- 3 нощувки в хотели;
- 5 нощувки в хижи;
- 3 нощувки във вили в саваната;
- планински водач на „Бюро Радецки;
- местен английско-говорящи планински водач;
- английско-говорящ сафари водач-шофьоp
- носачи*;
- готвач **;
- входове и такси за националните паркове и хижи;
- всички хранения описани в програмата (10 закуски, 10 обяда, 9 вечери);

* Целият Ви багаж ще се носи от носачи или транспортни средства. Единственият багаж който ще носите, е раничка с нужните неща за прехода предвиден за деня;
** Всички задължения по организиране на готвенето на храна и др. се поемат от персонала – водачи и готвачи ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- 100 евро -бакшиши на водачи, готвачи, мулетари, шофьори, екскурзоводи и др.;
- 50 евро танзанийска виза - плаща се индивидуално на летището;
- храна извън обявената в предходния параграф
- разходи от личен характер;
- входни такси на посещавани обекти извън обявените в програмата ( в Аруша и Истанбул).


ВАЖНО: След изтичане на срока за ранно записване самолетния билет се закупува при потвърждаване на екскурзията и се заплаща отделно по текущите цени на авиокомпанията

ЦЕНАТА е валидна и екскурзията се осъществява при група от 7 туристи
- доплащане при група от 6 туриста - 485 лева (250 евро) на турист


ОБЛЕКЛО

- ОБУВКИ – Обувките трябва да са високи, водонепромокаеми и с достатъчно добра изолация, която да ви предпази от студа над 4000 метра. Очаква се да няма никакъв или почти никакъв сняг по маршрута до самия връх. Затова НЯМА нужда от зимни обувки. Препоръчваме да вземете по-висок клас „трекерски обувки“ с дебела кожа и по-твърда подметка.

-ЧОРАПИ – добре е да вземете няколко вида чорапи
•Плътни чорапи за ниски температури – за прехода над 4000 м.
•Стандартни чорапи за ходене – за преходите в ниското
•Леки чорапи за саваната и града

- ПАНТАЛОНИ- добре е да имате няколко вида панталони
•Удобен панталон за ходене – за преходите в планината. Може да е с мембрана или да е ветроустойчив, но да е лек и комфортен за дълги преходи
•Панталон за прехода до върха – ветроустойчив (softshell) и с водоустойчива мембрана.
•Панталон за саваната и града – лек, за високи температури, желателно с дълги крачоли. Местните препоръчват дрехите по време на сафарито да са с цвят „каки“ ( не е задължително)

- ТЕРМО БЕЛЬО – ползва се като първи слой дрехи и служи за изолация.
•горнище – основно за деня на изкачването и престоя в хижите. „Мерино“ вълната е добър материал и топли много (цената и е по-висока).
•долнище – също като при горнището.

- ПОЛАР –ползва се като втори слой дрехи и служи за запазване на топлината на тялото. Може да вземете два вида полари. Един дебел за планината и един по лек за нощите в саваната.
-ЯКЕ – Якето трябва да е леко и с мембрана – ветро- и водоустойчиво – служи за изолация от външните фактори.
- ПУХЕНКА – служи като междинен слой – между полара и якето. Пухенката не трябва да е много дебела (тези, използващи се като горен слой), по-тънка, за да може да сложите якето-мембрана над нея. Ще ви е нужна, ако температурите по време на изкачването към върха са много ниски. Ще се използва и в хижите, където при липса на движение ще ви е студено (хижите не се отопляват). Подобни пухенки на добри цени има в Декатлон.
- РЪКАВИЦИ – добре е да имате няколко чифта ръкавици
•В долните части на планината може да е дъждовно. При продължителен дъжд ръцете ви може да измръзнат. Вземете си чифт леки и водоустойчиви ръкавици
•Чифт ръкавици – дебели и ветроустойчиви, за да ви предпазят от студа по време на изкачването. В случай, че ръцете ви мръзнат много, вземете един чифт ръкавици с пет пръста (вълнени) и чифт лапи (мембрана, пазеща от вятър и вода), които да сложите над вълнените ръкавици
•Винаги е хубаво да имате резервен чифт
- ШАПКА
•шапка за планината, която да ви топли
•шапка за слънце за саваната и града
- •шлем за лице - може да си вземете шлем за лице или “Buff” в случай на силен вятър и ниски температури по време на изкачването

- ТЕНИСКИ
- ДЪЖДОБРАН
•вземете си дъждобран за ниските части на планината
•ако не ви е удобно да ходите с дъждобран, си вземете водоустойчиво долнище и горнище. Помнете, че при проливен продължителен дъжд тези дрехи понякога пропускат вода. В този случай не забравяйте да си вземете дъждобран за раницата, с която ходите


ЕКИПИРОВКА

- СПАЛЕН ЧУВАЛ – Спалният чувал е задължителен при спане по хижите. Добре е да бъде с температура на комфорт между -1,0 и 5 градуса. С цел теглото на багажа добре е чувала да не надвишава 1,2 -1,3 кг. Чували с добър баланс цена- тегло и с нужните температури може да намерите на сайта на Ташев
- ЩЕКИ – Щеките ще са ви необходими и ще ви помагат по време на дългите преходи и слизането от върха. При опаковането на багажа ги сложете ВЪТРЕ в раницата, защото служителите, приемащи багажа на летището правят проблем в случай, че щеките са закачени на раницата
- ДЖОБНО НОЖЧЕ – НЕ в ръчния багаж, както и останалите тоалетни принадлежности
- СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА – слънцето на тази височина е много силно, затова очилата да са с фактор 3 или 4
- ПРИБОРИ ЗА ХРАНЕНЕ – по хигиенни съображения е добре да си носите пластмасови прибори за хранене. НЕ ги опаковайте в ръчния багаж
- ГЕТИ – може да си вземете гети в случай на проливен дъжд в ниската част на планината (по ваша преценка)
- БИНОКЪЛ – по желание може да си вземете МАЛЪК бинокъл за сафарито.
- ЧЕЛНИК – Задължително си носете челник с ПОНЕ един чифт резервни батерии. Изкачването на върха ще започне много рано сутринта когато е още тъмно.
- ФОТОАПАРАТ – по желание
- РАНИЦА – нужни са ви два вида раници за пътуването:
•малка раница (до 40 литра) – ще се използва по време на ежедневните преходи в планината и сафарито. В нея ще държите само необходимите ви за прехода неща – храна, вода, дъждобран, челник, нужните дрехи. Останалият багаж ще се пренася от лагер в лагер от носачите. Тази раница ще използвате и като ръчен багаж в самолета.
•голяма раница (около 80 литра) – това е раницата в която ще държите основния си багаж. Ще я чекирате на летището, а по време на изкачването носачите ще я пренасят от лагер в лагер.

Препоръчваме да обмислите възможността да опаковате голямата раница в сак/денк който да и служи за:
• калъф по време на полета даващ по голяма сигърност на личния ви багаж
• калъф по време на изкаването който да я предпазва от кал, вода и други. За допълнителна защита от водата може да я опаковате и в голям найлонов чувал.

МЕДИКАМЕНТИ

-АПТЕЧКА – медикаментите са пожелателни.Всеки знае от какви медикаменти има нужда и дали има нужда от някакви специфични такива.Това е примерен списък:
•парацетамол
•хапчета за гърло
•капки за нос
•медикамент против диария – задължително
•лепенки
•бинт
•аналгин
•аспирин
•витамини или добавки съдържащи магнезий,калий, калций и натрий
•смекта
•активен въглен
•ацетазоламид – използва се при симптоми на височинна болест. Може да се взима и профилактично
- РЕПЕЛЕНТ
- КРЕМ ПРОТИВ СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ
- ПРЕЧИСТВАЩИ ВОДАТА ТАБЛЕТКИ (по преценка/желание)


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Международен паспорт, валиденд минимум 6 месеца от датата на излизане от Танзания
Танзанийска виза


[ « назад ] Изпрати на приятелИзпрати на приятел РазпечатайРазпечатай [ нагоре ]


www.buro-radetsky.bg © 2018 Всички права запазени. Дизайн и програмиране: УебДизайн Професионалистите се отличават